Reklama
Staročeské rizoto
Fotogalerie:

Staročeské rizoto

Veronika a Martin Kasíkovi

Praha

Pohanka obsahuje rutin, který chrání cévy.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • 1 hrnek pohanka
  • 1/2 hrnku červená čočka
  • 2 kuřecí stehna
  • kousek másla
  • 2 ks petržel
  • 2 ks mrkev
  • 2 stroužky česnek
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce sójová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku i červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou. Pohanku pak dáme vařit spolu s 1,5 hrnkem studené vody. Od chvíle varu ji vaříme 3 minuty a 20 minut pak necháme dojít pod pokličkou. Zvlášť přidáme také k čočce 1,5 hrnku studené vody a společně vaříme 2 minuty. Ihned slijeme. Červenou čočku není potřeba dopředu namáčet.

  2. Kuřecí stehna vaříme ve vodě asi 30 minut. Odstraníme kůži i kosti a libové maso přidáme do směsi pohanky s čočkou.

  3. Na másle osmažíme nastrouhanou petržel s mrkví a přidáme prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a přidáme k ostatnímu.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové kapsy se zelím

Vepřové kapsy se zelím

Chlebové kůrky suším do zásoby a zahušťuji jimi omáčky, guláše ...
Škola vaření /11.02.15
Těstoviny se zelím

Těstoviny se zelím

Sladkou papriku můžeš nahradit pálivou.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Škola vaření /27.12.11
Podvojanský zelbulgur

Podvojanský zelbulgur

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

...
Škola vaření /20.02.14
Plněné zemáky

Plněné zemáky

Je to zase něco jiného, přitom chutnají výborně. 
Dana Švarcová, 
...
Škola vaření /28.12.10
Vepřové maso v koprové omáčce

Vepřové maso v koprové omáčce

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.

Barbora Brudná, Třinec

Škola vaření /06.08.09
Domácí prejt

Domácí prejt

Můžeš ho i plnit do střívek a povařit.

František Dohnal, České Budějovice

Škola vaření /16.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu