Reklama
Reklama
Staročeské rizoto
Fotogalerie:

Staročeské rizoto

Veronika a Martin Kasíkovi

Praha

Pohanka obsahuje rutin, který chrání cévy.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • 1 hrnek pohanka
  • 1/2 hrnku červená čočka
  • 2 kuřecí stehna
  • kousek másla
  • 2 ks petržel
  • 2 ks mrkev
  • 2 stroužky česnek
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce sójová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku i červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou. Pohanku pak dáme vařit spolu s 1,5 hrnkem studené vody. Od chvíle varu ji vaříme 3 minuty a 20 minut pak necháme dojít pod pokličkou. Zvlášť přidáme také k čočce 1,5 hrnku studené vody a společně vaříme 2 minuty. Ihned slijeme. Červenou čočku není potřeba dopředu namáčet.

  2. Kuřecí stehna vaříme ve vodě asi 30 minut. Odstraníme kůži i kosti a libové maso přidáme do směsi pohanky s čočkou.

  3. Na másle osmažíme nastrouhanou petržel s mrkví a přidáme prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a přidáme k ostatnímu.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub. Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
Žitno-špaldový perník

Žitno-špaldový perník

Pečení je pro nás veliká zábava. 

Emma (3 roky) a Josef Jan (6 let) Hořčíkovi, ...

Škola vaření /28.10.12
Vepřové výpečky se zelím

Vepřové výpečky se zelím

K tomuto pokrmu nelze podávat nic jiného než knedlíky, nejlépe houskové i ...

Škola vaření /17.06.17
Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Zkus jíšku ze sádla.
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Škola vaření /11.11.10
Kroupová česnečka

Kroupová česnečka

Téměř zapomenutá polévka.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /19.03.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama