Pohanka obsahuje rutin, který chrání cévy.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- 1 hrnek pohanka
- 1/2 hrnku červená čočka
- 2 kuřecí stehna
- kousek másla
- 2 ks petržel
- 2 ks mrkev
- 2 stroužky česnek
- trocha soli a pepře
- 1 lžíce sójová omáčka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pohanku i červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou. Pohanku pak dáme vařit spolu s 1,5 hrnkem studené vody. Od chvíle varu ji vaříme 3 minuty a 20 minut pak necháme dojít pod pokličkou. Zvlášť přidáme také k čočce 1,5 hrnku studené vody a společně vaříme 2 minuty. Ihned slijeme. Červenou čočku není potřeba dopředu namáčet.
-
Kuřecí stehna vaříme ve vodě asi 30 minut. Odstraníme kůži i kosti a libové maso přidáme do směsi pohanky s čočkou.
-
Na másle osmažíme nastrouhanou petržel s mrkví a přidáme prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a přidáme k ostatnímu.