Reklama
Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku
Fotogalerie:

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Kristýna Horčicová

Praha
Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička dobrého vaří, když se odtud line příjemná vůně. Občas se ale proti mně maminka s babičkou spojí a nalákají mě k sobě do kuchyně, aby mě naučily nějakou jejich specialitu. Patří mezi ně třeba staročeská lepenice.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • sádlo
  • kmín
  • balíček zelí kysané
  • 4-5 brambory
  • škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

24 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín. Zelí dáme také vařit, ale do jiného hrnce. Oboje vaříme do změknutí asi 15–20 minut. Brambory slijeme tak, aby v hrnci zbylo ještě trochu vody.
  2. krok2
    Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a zelí smícháme s bramborami.
  3. krok3
    Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a nakonec omastíme sádlem. Podáváme na talíři posypané škvarky.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík

Zdeňka Blažková, Vsetín
Škola vaření /17.03.20
Karlovarské rohlíky z domácí pekárny

Karlovarské rohlíky z domácí pekárny

Křupavá lahůdka, které se nebudeš moct nabažit.

Jitka Řepková, Praha

Škola vaření /08.03.13
Podmáslové rohlíky

Podmáslové rohlíky

Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /22.12.08
Kachna s haluškami

Kachna s haluškami

Kombinace, kterou si hned oblíbíš.

David Petrovský, Otrokovice

Škola vaření /07.07.16
"Humrový" salát

"Humrový" salát

Je k nerozeznání od chuti pravého humra!
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Škola vaření /22.01.09
Salámoví kyseláci

Salámoví kyseláci

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /09.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu