Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku
Fotogalerie:

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Kristýna Horčicová

Praha
Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička dobrého vaří, když se odtud line příjemná vůně. Občas se ale proti mně maminka s babičkou spojí a nalákají mě k sobě do kuchyně, aby mě naučily nějakou jejich specialitu. Patří mezi ně třeba staročeská lepenice.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • sádlo
  • kmín
  • balíček zelí kysané
  • 4-5 brambory
  • škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

24 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín. Zelí dáme také vařit, ale do jiného hrnce. Oboje vaříme do změknutí asi 15–20 minut. Brambory slijeme tak, aby v hrnci zbylo ještě trochu vody.
  2. krok2
    Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a zelí smícháme s bramborami.
  3. krok3
    Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a nakonec omastíme sádlem. Podáváme na talíři posypané škvarky.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné papriky s nádivkou

Plněné papriky s nádivkou

Eva Přecechtělová, Chropyně
Škola vaření /27.12.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Nadívané  telecí řízečky

Nadívané telecí řízečky

Můj praděda říkával, že oběd bez masa je jako  nevěsta bez věna. 

Jana ...

Škola vaření /25.11.16
Hovězí pekáč s čočkou

Hovězí pekáč s čočkou

Výrazná a silná chuť tě dostane.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.05.17
Tvarohový moučník s rybízem

Tvarohový moučník s rybízem

Květa Nováčková, Brno

Škola vaření /04.06.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama