Reklama
Špenátové lívance
Fotogalerie:

Špenátové lívance

Milan Krejčí

Brno
Špenát máme rádi na všechny způsoby, tento patří k těm nejoblíbenějším.
Milan Krejčí, Brno

Ingredience

  • 1 špenát mražený
  • 1 vejce
  • 500 ml mléko
  • 400 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 20 g droždí
  • špetka pepř
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti vegeta
  • 50 g špek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát necháme rozmrazit a okapat na cedníku. Špek nakrájíme nadrobno. Pak přidáme všechny uvedené přísady a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Potom děláme lívance.
  2. Do hotových lívanců dáme plátek šunky a plátek toastového sýra‚ smotáme a podáváme s bramborovou kaší.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž
Škola vaření /20.11.17
Maso v zelí

Maso v zelí

Koření tuto směs zajímavě provoní.
Zdeňka Seifertová,
Klášterec n. Ohří
Škola vaření /19.03.10
Žemlovka naslano

Žemlovka naslano

Připravuji ji často jako jednoduchou večeři, na které si vždy všichni pochutnáme.
...
Škola vaření /04.08.11
Tažený vývar s domácími nudlemi

Tažený vývar s domácími nudlemi

Knedlíčky po uvaření dáme do polévky, nudle můžeme podávat zvlášť v míse...

Škola vaření /13.10.17
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Veka

Veka

Když máš čas, upeč si veku sama.
Stanislava Slaninová, Štoky
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu