Reklama
Špenát z kopřiv
Fotogalerie:

Špenát z kopřiv

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je k pečenému jehněčímu masu. 


Rudolf Stehlík, Kopřivnice

Ingredience

  • 500 g mladých kopřiv
  • trocha soli
  • trocha sádla
  • 1 cibule
  • dle potřeby strouhanka
  • špetka muškátového oříšku a zázvoru
  • 1–2 stroužky šesneku
  • trocha vývaru
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce smetany
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Kopřivy opereme a spaříme vroucí osolenou vodou. Necháme okapat na cedníku. Na sádle nebo oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji trochou strouhanky a necháme osmažit. 

  2. Přidáme nasekané kopřivy. Okořeníme muškátovým oříškem, zázvorem a prolisovaným česnekem, podlijeme trochou vývaru a krátce povaříme. Vmícháme žloutek rozmíchaný ve smetaně a máslo. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Utopenci podle naší Jiřinky

Utopenci podle naší Jiřinky

Jsou vynikající a nikdy se u nás v lednici nezdrží dlouho. Karel Kroupa, Praha
Škola vaření /17.05.11
Uzenářská  směs

Uzenářská směs

Pořádné jídlo, které zaručeně zažene hlad.

Rudolf Kračmar, Praha

Škola vaření /26.01.17
Boží milosti

Boží milosti

Znáš tuto tradiční velikonoční pochoutku? Vyzkoušej ji se mnou.
Miroslava Dvořáková,...
Škola vaření /10.11.11
Válečky s houbovou omáčkou

Válečky s houbovou omáčkou

Se smetanou je necháme jen přejít varem.

Jana Krčmářová, Kladno

Škola vaření /01.10.16
Jindrova svíčková ze zvěřiny

Jindrova svíčková ze zvěřiny

Tátova zvěřinová svíčková je prostě báječná.  Připravuji ji podle něho‚ ale...

Škola vaření /09.11.13
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
 

Nejnovější

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička
Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
Hermelín v kuskusové krustě

Hermelín v kuskusové krustě

Podle receptu Radany Nouzákové

Radana Nouzáková, manažerka inzerce
Má na starosti prodej ...

Vaříme express /22.04.18
Rizoto s masovými koulemi

Rizoto s masovými koulemi

Jarka Hrubá, Děčín

Vaříme express /22.04.18
Kachní prsa s rebarborou

Kachní prsa s rebarborou

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /22.04.18
Roštěnky na slanině

Roštěnky na slanině

Pro dědečka

Roštěnky na slanině

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /22.04.18
Jarní dort s citrónovým krémem

Jarní dort s citrónovým krémem

Zahrady a parky rozzářily voňavé barevné květy a svěží zeleň mladé trávy. Ani na ...

Sladký život /22.04.18
Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Irena Gvozdková, Sušice

Vaříme express /21.04.18
Pikantní kuličky s nivou

Pikantní kuličky s nivou

Petra Malenová, Plzeň

Všehochuť /21.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama