Reklama
Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou
Fotogalerie:

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Ne zrovna dietní, ale i tak dobrý oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • Na knedlíky :
  • 200 g anglická slanina
  • 6 ks rohlíky z předešlého dne
  • 220 ml mléko
  • 180 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce petrželka
  • špetka muškátový květ
  • sůl
  • dle potřeby strouhanka
  • Na zelí :
  • 500 g kysané zelí
  • dle chuti kmín, cukr krupice, sůl
  • 1 lžíce sádlo
  • 1/2 lžíce hladká mouka
  • 1 cibule
  • Dohotovení :
  • 12 plátků slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Necháme vychladnout. Do mléka rozklepneme vejce, osolíme a rozšleháme. Směs nalijeme do mísy s opečenou slaninou a kousky rohlíků. Přisypeme hrubou mouku, najemno nasekanou petrželku a ochutíme muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto, dle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Těsto necháme asi 10 minut odležet. Poté tvarujeme menší pevné knedlíky, dostatečně je zmáčkneme, aby se při vaření nerozpadly. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 12 minut. 
  2. Scezené a překrájené zelí dáme do kastrůlku, zalijeme 150-200 ml vody, posypeme kmínem a dusíme asi 8 minut. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Zvolna ji smažíme dorůžova a poprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání tak připravíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí. Osolíme, osladíme a dusíme asi 15 minut.
  3. Plátky slaniny opečeme na pánvi nasucho v teflonové pánvi. 
    Knedlíky podáváme se zelím a plátky slaniny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Když je omáčka moc tekutá, zahustíme ji světlou jíškou z mouky a másla. Jan ...
Škola vaření /14.11.17
Jihočeský kuba

Jihočeský kuba

Vzpomínka na Vánoceu babičky.

Marie Zlatušková, Praha

Škola vaření /18.12.15
Bramborák na plech

Bramborák na plech

 Je zdravější než klasický smažený.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Škola vaření /20.12.11
Jemná cibulová omáčka

Jemná cibulová omáčka

Omáčku s knedlíky milují také děti, vždycky se dobře najedí.

Olga Mašková, ...

Škola vaření /05.07.15
Pomazánka z vepřového bůčku

Pomazánka z vepřového bůčku

Silnější polovičce chutná hlavně k pivečku.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /15.03.17
Voňavé balíčky

Voňavé balíčky

Potěší návštěvu

Upečeno podle receptu Martiny Nové z Kladna

Škola vaření /26.02.18
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama