Reklama
Reklama
Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou
Fotogalerie:

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Ne zrovna dietní, ale i tak dobrý oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • Na knedlíky :
  • 200 g anglická slanina
  • 6 ks rohlíky z předešlého dne
  • 220 ml mléko
  • 180 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce petrželka
  • špetka muškátový květ
  • sůl
  • dle potřeby strouhanka
  • Na zelí :
  • 500 g kysané zelí
  • dle chuti kmín, cukr krupice, sůl
  • 1 lžíce sádlo
  • 1/2 lžíce hladká mouka
  • 1 cibule
  • Dohotovení :
  • 12 plátků slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Necháme vychladnout. Do mléka rozklepneme vejce, osolíme a rozšleháme. Směs nalijeme do mísy s opečenou slaninou a kousky rohlíků. Přisypeme hrubou mouku, najemno nasekanou petrželku a ochutíme muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto, dle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Těsto necháme asi 10 minut odležet. Poté tvarujeme menší pevné knedlíky, dostatečně je zmáčkneme, aby se při vaření nerozpadly. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 12 minut. 
  2. Scezené a překrájené zelí dáme do kastrůlku, zalijeme 150-200 ml vody, posypeme kmínem a dusíme asi 8 minut. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Zvolna ji smažíme dorůžova a poprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání tak připravíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí. Osolíme, osladíme a dusíme asi 15 minut.
  3. Plátky slaniny opečeme na pánvi nasucho v teflonové pánvi. 
    Knedlíky podáváme se zelím a plátky slaniny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Servírujeme s vejci vařenými na hniličku. Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /26.08.17
Jahodový džem s rebarborou

Jahodový džem s rebarborou

Jahody získají příjemnou pikantní chuť.

Veronika Jívová, Mikulov

Škola vaření /31.05.17
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Vepřová játra

Vepřová játra

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi.

Jindřich ...

Škola vaření /04.01.17
Těstoviny se zelím

Těstoviny se zelím

Sladkou papriku můžeš nahradit pálivou.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Škola vaření /27.12.11
Tradiční šišky

Tradiční šišky

Stejný recept používala moje babička.

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama