Reklama
Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou
Fotogalerie:

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Ne zrovna dietní, ale i tak dobrý oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • Na knedlíky :
  • 200 g anglická slanina
  • 6 ks rohlíky z předešlého dne
  • 220 ml mléko
  • 180 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce petrželka
  • špetka muškátový květ
  • sůl
  • dle potřeby strouhanka
  • Na zelí :
  • 500 g kysané zelí
  • dle chuti kmín, cukr krupice, sůl
  • 1 lžíce sádlo
  • 1/2 lžíce hladká mouka
  • 1 cibule
  • Dohotovení :
  • 12 plátků slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Necháme vychladnout. Do mléka rozklepneme vejce, osolíme a rozšleháme. Směs nalijeme do mísy s opečenou slaninou a kousky rohlíků. Přisypeme hrubou mouku, najemno nasekanou petrželku a ochutíme muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto, dle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Těsto necháme asi 10 minut odležet. Poté tvarujeme menší pevné knedlíky, dostatečně je zmáčkneme, aby se při vaření nerozpadly. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 12 minut. 
  2. Scezené a překrájené zelí dáme do kastrůlku, zalijeme 150-200 ml vody, posypeme kmínem a dusíme asi 8 minut. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Zvolna ji smažíme dorůžova a poprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání tak připravíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí. Osolíme, osladíme a dusíme asi 15 minut.
  3. Plátky slaniny opečeme na pánvi nasucho v teflonové pánvi. 
    Knedlíky podáváme se zelím a plátky slaniny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech. Ester Witasová, Hnojník
Škola vaření /28.02.14
Zahradníkova krůta

Zahradníkova krůta

Při pečení zkus přidat trochu kmínu.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /21.06.16
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Nejlepší je, když máme beztrnnou odrůdu.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /26.08.16
Ovarové koleno

Ovarové koleno

Karina Balážová, Ostrava

Škola vaření /27.02.18
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Drobení do polévky

Drobení do polévky

Moje babička zavářce říkala strouhání.
Dalila Mochalová, Liberec
Škola vaření /09.04.09
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama