Reklama
Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou
Fotogalerie:

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Ne zrovna dietní, ale i tak dobrý oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • Na knedlíky :
  • 200 g anglická slanina
  • 6 ks rohlíky z předešlého dne
  • 220 ml mléko
  • 180 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce petrželka
  • špetka muškátový květ
  • sůl
  • dle potřeby strouhanka
  • Na zelí :
  • 500 g kysané zelí
  • dle chuti kmín, cukr krupice, sůl
  • 1 lžíce sádlo
  • 1/2 lžíce hladká mouka
  • 1 cibule
  • Dohotovení :
  • 12 plátků slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Necháme vychladnout. Do mléka rozklepneme vejce, osolíme a rozšleháme. Směs nalijeme do mísy s opečenou slaninou a kousky rohlíků. Přisypeme hrubou mouku, najemno nasekanou petrželku a ochutíme muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto, dle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Těsto necháme asi 10 minut odležet. Poté tvarujeme menší pevné knedlíky, dostatečně je zmáčkneme, aby se při vaření nerozpadly. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 12 minut. 
  2. Scezené a překrájené zelí dáme do kastrůlku, zalijeme 150-200 ml vody, posypeme kmínem a dusíme asi 8 minut. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Zvolna ji smažíme dorůžova a poprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání tak připravíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí. Osolíme, osladíme a dusíme asi 15 minut.
  3. Plátky slaniny opečeme na pánvi nasucho v teflonové pánvi. 
    Knedlíky podáváme se zelím a plátky slaniny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád. Ondřej Dráteník, Litomyšl
Škola vaření /08.12.16
Kuře s jablky a rozmarýnem

Kuře s jablky a rozmarýnem

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.
Jana Satinská, Frýdek-Místek
Škola vaření /19.06.12
Bramborové nočky

Bramborové nočky

Jsou výborné např. k uzenému masu.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /23.12.11
Pletýnky

Pletýnky

Jsou výborné dokonce i druhý den. 

Štěpánka Malchárková, Strahovice

Škola vaření /19.06.16
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama