Reklama
Špekové knedlíky se zelím
Fotogalerie:

Špekové knedlíky se zelím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo by je nemiloval

Podle receptu Moniky Vlasákové z Pelhřimova

Ingredience

  • 150  g anglické slaniny v celku
  • 1–2 lžíce sádla
  • 4 housky
  • 400  g hrubé mouky
  • sůl
  • 300  ml mléka
  • 2 vejce
  • zelená petrželka
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 + 1 cibule (k podávání)
  • 2 lžíce oleje
  • kmín
  • 1 lžíce cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle v hlubší pánvi. Ke slanině přidáme na kostičky nakrájené housky, promícháme a necháme tuk prosáknout do pečiva. Hrubou mouku osolíme, přidáme vejce a mléko a vymícháme polohusté těstíčko.

  2. krok2

    Do něj pak vmícháme housku se slaninou, přidáme hrst nasekané petrželky a necháme 15 minut odpočinout. Z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíky, ruce si přitom namáčíme ve studené vodě. Knedlíky vaříme v osolené vodě 10 minut, po vyjmutí je propíchneme vidličkou. Podáváme se zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.

  3. Zelí: osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí (bez nálevu), osolíme, okmínujeme a přisladíme. Podlijeme troškou vody a dusíme doměkka asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Škola vaření /11.01.18
Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře.

Zdena Vondrová, Olomouc

Škola vaření /29.09.16
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Sirup se dá pít ředěný vodou nebo jen tak, jako sladká odměna.

Jana ...

Škola vaření /10.06.17
‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

Máme ho moc rády.
Anna a Jana Dobřichovské,
Bílá Třemešná
Škola vaření /18.02.10
Prázdninový koláč

Prázdninový koláč

Podle receptu

Lenky Součkové z Chomutova

Škola vaření /06.06.18
Babiččiny beleše

Babiččiny beleše

Sladkosti od mojí babičky jsou prostě nepřekonatelné. Navíc je moje bábinka docela ...
Škola vaření /08.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu