Vydatná podzimní mňamka
Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy
Ingredience
- 6 rohlíků (den starých)
- 150 g špeku (nebo anglické slaniny)
- 2 lžíce sádla
- 200 ml mléka
- 3 vejce
- sůl
- 150 g hrubé mouky
- petrželová nať
- 2 cibule
- 500 g kysaného zelí
- kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Špek nebo slaninu také nakrájíme a necháme rozehřát na pánvi se lžící sádla.
-
Přidáme nakrájené rohlíky, opečeme je a přendáme do větší mísy. Vejce rozšleháme s mlékem a rohlíky přelijeme.
-
Petrželovou nať nasekáme a vmícháme do směsi. Promísíme, osolíme a dle potřeby zahustíme hrubou moukou.
-
Namočenýma rukama tvarujeme kulaté knedlíky ve velikosti dlaně a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme 10 minut. Jednu cibuli nakrájíme nahrubo, zpěníme na sádle, přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a necháme vařit doměkka.
-
Knedlíky podáváme se zelím a posypané cibulkou osmahnutou na sádle dozlatova.