Reklama
Špekové knedlíky
Fotogalerie:

Špekové knedlíky

Helena Slosarčíková
Helena Slosarčíková
Staré Město

Vynikající příloha.

Helena Slosarčíková, Staré Město

Ingredience

  • 10 starší housky nebo rohlíky
  • 6 lžic hrubá mouka
  • 4 žloutky
  • 375 ml mléko
  • 250 g slanina nebo uzené
  • olej
  • sůl, pepř
  • petrželka nebo pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Housky nakrájené na kostičky zalijeme mlékem, osolíme a přidáme rozkvedlané žloutky. Vypečenou slaninu i s tukem přilijeme a necháme odstát, aby se vše pěkně spojilo a pak přidáme pažitku nebo petrželku.
  2. Podle potřeby přidáme mouku  a uděláme knedlíky velikosti golfového míčku. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 až 20 minut. Jako přílohu můžeme zvolit červené nebo bílé zelí.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Pokaždé se po ní jen zapráší. Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /07.10.13
Švestky v rumu

Švestky v rumu

Výborná mlska, když máš chuť na sladké.
Helena Macková, Vsetín
Škola vaření /22.12.11
Jahelné knedlíky se zelím

Jahelné knedlíky se zelím

Jáhly nezapomeň před vařením několikrát propláchnout, aby nebyly hořké.

Lucie ...

Škola vaření /28.08.17
Kuře s jablky a rozmarýnem

Kuře s jablky a rozmarýnem

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.
Jana Satinská, Frýdek-Místek
Škola vaření /19.06.12
Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Je vynikající i z mraženého ovoce.
Božena Kolářová,Pouště
Škola vaření /17.10.11
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
 

Nejnovější

Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem
Za pár korun /19.11.18
Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /19.11.18
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama