Reklama
Španělský ptáček
Fotogalerie:

Španělský ptáček

Gabriela Jílková

Polička

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky.

Gabriela Jílková, Polička

Ingredience

  • 600 g zadní hovězí
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby plnotučná hořčiice
  • 4 plátky anglická slanina
  • 2 uvařená vejce
  • 2 kyselé okurky
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 masox
  • trocha oleje
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky  slaniny, podélně rozkrojenými vejci, nudličkami okurky, svineme, svážeme nití a poprášíme hladkou moukou.

  2. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme připravené ptáčky. Poté maso podlijeme, přidáme masox, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.  Nakonec můžeme zahustit jíškou z mouky a másla.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Babička nám ji vařila o prázdninách. Ivana Černá, Praha
Škola vaření /12.10.13
Kynuté jahodové koláče

Kynuté jahodové koláče

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka ...

Škola vaření /11.05.17
Kuřecí extra placičky

Kuřecí extra placičky

Místo kaše dej jen chléb a zeleninu.
Martina Slámová, Karviná
Škola vaření /09.09.12
Chléb plněný masem a zelím

Chléb plněný masem a zelím

Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť ...
Škola vaření /04.09.12
Křehký koláč s brusinkami

Křehký koláč s brusinkami

Moučníky z křehkého těsta byly specialitou mojí babičky. Mřížkový koláč se dá ...
Škola vaření /25.08.09
Nakládaný eidam a syrečky

Nakládaný eidam a syrečky

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný ...

Škola vaření /10.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu