Reklama
Španělské ptáčky z kuřecího masa
Fotogalerie:

Španělské ptáčky z kuřecího masa

Dana Robová

Praha
Sladkokyselá náplň spolu s oli­vami a kapary vykouzlí zajíma­vou chuť. Máme je raději než z hovězího masa.
Dana Robová, Praha

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky slanina anglická
  • 2 okurky sterilované
  • 50 g máslo
  • 4 párky
  • 1 vejce
  • několik kapary
  • několik olivy
  • pepř
  • sůl
  • trocha mouka hladká
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí řízky rokrojíme na větší plátky, naklepeme doširoka, posolíme, opepříme a po­mažeme hořčicí. Na ně položíme proužek okurky, minipárek, 1/4 uvařeného vejce a pár kousků kaparů.
  2. Plátky pevně zabalíme, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.
  3. V hrnci na rozpáleném másle osmahneme cibulku dozlatova, vložíme závitky a opečeme lehce ze všech stran. Pak je podlijeme vlažnou vodou, přidáme několik oliv a kaparů a za stálého podlévání dusíme doměkka. Nakonec můžeme šťávu zahustit jíškou nebo moukou. Jako příloha je vhodná vařená rýže nebo opečené brambory.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství. Hana Postránecká, České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek.

Veronika ...

Škola vaření /30.05.14
Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Místo prsou lze použít vykostěná stehna.

Helena Vebrová, Kolín

Škola vaření /29.10.13
Dršťková polévka

Dršťková polévka

Je to moje oblíbená lahůdka. Neumím si představit lepší večeři než talíř ...
Škola vaření /23.12.11
Vepřové maso s celerovou omáčkou

Vepřové maso s celerovou omáčkou

Tuto omáčku vaříme často, ale vím, že ji dost lidí nezná.

Dita Skoumalová, Praha

Škola vaření /12.10.17
Sváteční koláčky

Sváteční koláčky

Můžeš je nabídnout koledníkům.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /01.08.11
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama