Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky slanina anglická
- 2 okurky sterilované
- 50 g máslo
- 4 párky
- 1 vejce
- několik kapary
- několik olivy
- pepř
- sůl
- trocha mouka hladká
- 1 lžíce hořčice
- 2 cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí řízky rokrojíme na větší plátky, naklepeme doširoka, posolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na ně položíme proužek okurky, minipárek, 1/4 uvařeného vejce a pár kousků kaparů.
-
Plátky pevně zabalíme, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.
-
V hrnci na rozpáleném másle osmahneme cibulku dozlatova, vložíme závitky a opečeme lehce ze všech stran. Pak je podlijeme vlažnou vodou, přidáme několik oliv a kaparů a za stálého podlévání dusíme doměkka. Nakonec můžeme šťávu zahustit jíškou nebo moukou. Jako příloha je vhodná vařená rýže nebo opečené brambory.