Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.
Jana Voláková, Ostrava
Ingredience
- 400 g růžičkové kapusty
- 2 vejce
- 5 lžic mléka + mléko na bramborovou kaši
- podle chuti sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- na obalování strouhanka
- na smažení olej
- 500 g brambor
- 2 lžíce másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Růžičkové kapustičky opláchneme a sloupneme vrchní špinavou vrstvu. Čisté je pak spaříme vroucí vodou a 5 minut lehce povaříme. Vodu slijeme a necháme okapat.
-
Vejce v mističce rozšleháme, přidáme mléko, sůl a hladkou mouku. Směs vidličkou umícháme do těstíčka.
-
Oschlé kapustičky nejprve obalíme v těstíčku a ihned poté ve strouhance. Smažíme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova.
-
Podáváme s bramborovou kaší: oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Rozmačkáme je s máslem a mlékem do hladké kaše. Jako obloha se hodí čerstvá zelenina.