Reklama
Slovenské pagáče
Fotogalerie:

Slovenské pagáče

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vyzkoušej tuto lahůdku.
Marcela Krejčí,
Opava-Kateřinky

Ingredience

  • 1 kg mouka polohrubá
  • 250 g sádlo
  • 400 g škvarky
  • 1 vejce
  • 42 g droždí
  • 250 ml mléko
  • 250 ml smetana
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky sůl
  • dle potřeby sezam

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z kvasnic a mléka uděláme kvásek a ze zbylých ingrediencí zaděláme těsto. Přidáme kvásek, rozmícháme a necháme asi 20 minut kynout. Pak promícháme a znovu necháme kynout (toto opakujeme třikrát).
  2. Z těsta vykrajujeme 2 cm silná kolečka, která pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C zhruba 15–20 minut.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medailonky s kapustou

Medailonky s kapustou

Podáváme s vařenými brambory. Pavla Šašková, Kolín
Škola vaření /23.07.15
Králík na zázvoru

Králík na zázvoru

Podáváme s bramborem nebo bramborovým kedlíkem.

Jitka Kottová, Prachatice

Škola vaření /03.06.12
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní.

Tomáš ...

Škola vaření /20.01.17
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Výborný nedělní oběd.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /08.09.13
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama