Reklama
Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami
Fotogalerie:

Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vývar je skvělým základem pro dobrý oběd. Když nám nějaký zbude, můžeme ho zamrazit napříště.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Polévka:
  • 1/4 slepice
  • podle potřeby kořenová zelenina (mrkev, celer)
  • podle potřeby sůl
  • 3 celé pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • Knedlíčky:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 větší vejce
  • 1 jarní cibulka
  • podle chuti nasekané bylinky (petržel a pažitka)
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Slepičí maso pečlivě omyjeme, dáme vařit do studené vody, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a koření.

  2. Když je maso měkké, slijeme vývar a zavaříme knedlíčky.


  3. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku.


  4. Do zchladlého základu přidáme rozšlehané vejce, zelenou nať cibulky a bylinky. Hmotu zahustíme zbytkem mouky a dětskou krupičkou.

  5. Těsto osolíme, opepříme a tvoříme knedlíčky, které vkládáme do vroucí polévky. Necháme aspoň 8 minut povařit a servírujeme. Ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová polévka s klobásou

Bramborová polévka s klobásou

Hotovou ozdobíme opečenou klobásou s pórkem. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /29.12.12
Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /08.03.18
Šátečky s tvarohem

Šátečky s tvarohem

Markéta Slámová, Karviná

Škola vaření /29.10.18
Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Podáváme přelité šťávou, se zelím a noky.

Bohumila Šťastná, Praha

Škola vaření /21.01.17
Celozrnná jablečná bábovka

Celozrnná jablečná bábovka

Díky celozrnné mouce má úplně jinou chuť.
Jirka Fikejz,
Ústí nad Orlicí
Škola vaření /17.01.11
Nadívané  telecí řízečky

Nadívané telecí řízečky

Můj praděda říkával, že oběd bez masa je jako  nevěsta bez věna. 

Jana ...

Škola vaření /25.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu