Reklama
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky
Fotogalerie:

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Marie Bušová

Blansko

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Ingredience

  • Knedlíky:
  • 9 ks rohlíky
  • 200 ml mléko
  • trocha soli
  • hrst petrželky
  • 1 lžíce nakrájená jarní cibulka
  • 4 vejce
  • špetka muškátového květu
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • Na ragú:
  • 1/2 slepice
  • 2 ks mrkev
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce máslo
  • 2 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 lžíce paprika
  • špetka tymiánu
  • trocha pepře
  • 1 kostka zeleninový bujon

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Přidáme petrželku, nasekanou cibulku, žloutky, muškátový květ, solamyl, posypeme práškem do pečiva a lehce vmícháme sníh ze 4 bílků.

  2. Do mokré utěrky potřené trochou másla vytvarujeme knedlík, zabalíme jej a zavážeme konce. Dáme vařit do vroucí vody na 20–25 minut. Po vyjmutí z vody jej vybalíme, špejlí propícháme a pak nakrájíme na porce.

  3. Slepici uvaříme v osolené vodě s mrkvemi, cibulí a bobkovým listem do změknutí.Maso obereme, vývar přecedíme. Na másle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme papriku, tymián, pepř a zalijeme vývarem ze slepice. Povaříme, přidáme zeleninový bujon, obě mrkve z vývaru, hořčici. Vše rozmixujeme a přecedíme přes síto. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou s trochou mléka a zjemníme smetanou. Přidáme  obrané nakrájené maso ze slepice a ještě krátce prohřejeme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Výborná polévka má být základem oběda. Dana Hlavatá, Písek
Škola vaření /29.03.10
Pasta z česnekových výhonků

Pasta z česnekových výhonků

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /24.07.18
Hruškový kompot s hroznovým vínem

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Podle receptu Evy Darebové z Písek

Škola vaření /16.09.19
Věnec s rozinkami

Věnec s rozinkami

Bohumila Rožnovská, Jaroslavice

Škola vaření /29.10.18
Růženčiny šunkofleky

Růženčiny šunkofleky

Babička Růženka flíčky dělala z vlastního nudlového těsta.

Karel Švec, Brno

Škola vaření /13.06.15
Sekaná z drůbežího masa

Sekaná z drůbežího masa

Dělala jsem ji v neděli dětem, byla moc dobrá.

Zdena Novotná, Rumburk

Škola vaření /16.07.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama