Reklama
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky
Fotogalerie:

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Marie Bušová

Blansko

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Ingredience

  • Knedlíky:
  • 9 ks rohlíky
  • 200 ml mléko
  • trocha soli
  • hrst petrželky
  • 1 lžíce nakrájená jarní cibulka
  • 4 vejce
  • špetka muškátového květu
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • Na ragú:
  • 1/2 slepice
  • 2 ks mrkev
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce máslo
  • 2 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 lžíce paprika
  • špetka tymiánu
  • trocha pepře
  • 1 kostka zeleninový bujon

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Přidáme petrželku, nasekanou cibulku, žloutky, muškátový květ, solamyl, posypeme práškem do pečiva a lehce vmícháme sníh ze 4 bílků.

  2. Do mokré utěrky potřené trochou másla vytvarujeme knedlík, zabalíme jej a zavážeme konce. Dáme vařit do vroucí vody na 20–25 minut. Po vyjmutí z vody jej vybalíme, špejlí propícháme a pak nakrájíme na porce.

  3. Slepici uvaříme v osolené vodě s mrkvemi, cibulí a bobkovým listem do změknutí.Maso obereme, vývar přecedíme. Na másle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme papriku, tymián, pepř a zalijeme vývarem ze slepice. Povaříme, přidáme zeleninový bujon, obě mrkve z vývaru, hořčici. Vše rozmixujeme a přecedíme přes síto. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou s trochou mléka a zjemníme smetanou. Přidáme  obrané nakrájené maso ze slepice a ještě krátce prohřejeme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masový vývar  se zeleninou

Masový vývar se zeleninou

Nemocné posílí, zdravé nabije energií. Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /26.03.10
Staročeský houbovec

Staročeský houbovec

Tento zajímavý recept pochází z Podkrkonoší.
Inka Lacinová, Praha

Škola vaření /16.12.15
Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Touto vynikající lahůdkou stoprocentně uděláš radost všem, kdo mají rádi zákusky ...
Škola vaření /17.10.11
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Moje babička byla skvělá kuchařka, která vařila nejen českou klasiku, ale ráda ...
Škola vaření /20.05.13
Hovězí roláda

Hovězí roláda

Moje babička dělala nepřekonatelnou hovězí roládu. Já jsem její recept pouze ...
Škola vaření /11.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu