Reklama
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky
Fotogalerie:

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Marie Bušová

Blansko

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Ingredience

  • Knedlíky:
  • 9 ks rohlíky
  • 200 ml mléko
  • trocha soli
  • hrst petrželky
  • 1 lžíce nakrájená jarní cibulka
  • 4 vejce
  • špetka muškátového květu
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • Na ragú:
  • 1/2 slepice
  • 2 ks mrkev
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce máslo
  • 2 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 lžíce paprika
  • špetka tymiánu
  • trocha pepře
  • 1 kostka zeleninový bujon

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Přidáme petrželku, nasekanou cibulku, žloutky, muškátový květ, solamyl, posypeme práškem do pečiva a lehce vmícháme sníh ze 4 bílků.

  2. Do mokré utěrky potřené trochou másla vytvarujeme knedlík, zabalíme jej a zavážeme konce. Dáme vařit do vroucí vody na 20–25 minut. Po vyjmutí z vody jej vybalíme, špejlí propícháme a pak nakrájíme na porce.

  3. Slepici uvaříme v osolené vodě s mrkvemi, cibulí a bobkovým listem do změknutí.Maso obereme, vývar přecedíme. Na másle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme papriku, tymián, pepř a zalijeme vývarem ze slepice. Povaříme, přidáme zeleninový bujon, obě mrkve z vývaru, hořčici. Vše rozmixujeme a přecedíme přes síto. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou s trochou mléka a zjemníme smetanou. Přidáme  obrané nakrájené maso ze slepice a ještě krátce prohřejeme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masopustní vepřová pečeně

Masopustní vepřová pečeně

Zuzana Jírová, Strakonice
Škola vaření /14.02.18
Ovarové koleno

Ovarové koleno

Karina Balážová, Ostrava

Škola vaření /27.02.18
Podmáslové rohlíky

Podmáslové rohlíky

Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /22.12.08
Kachna plněná medvědím česnekem

Kachna plněná medvědím česnekem

Zelí si každý udělá podle svého gusta.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /24.05.16
Rohlíky s mákem

Rohlíky s mákem

Jsou úplně jiné než ty kupované. Určitě si pochutnáš.
Zdeňka Hlocká, Praha
Škola vaření /28.02.10
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama