Reklama
Slepičí polévka s nudlemi
Fotogalerie:

Slepičí polévka s nudlemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

Klára Simonidesová, Jičín

Ingredience

  • 1 malá slepice
  • 1,8 l vody
  • 1 cibule
  • 2 stroužly česneku
  • 8 kuliček celého pepře
  • 2 lžičky biovegety
  • podle potřeby sůl
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 100 g pórktu
  • 2 snítky naťové petržele
  • Na nudle:
  • 100 g hrubé mouky
  • trocha soli
  • 1 vejce
  • na vál hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

8-10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, do které vložíme cibuli i se slupkou, přidáme česnek, pepř, vegetu a špetku soli. Uvedeme do varu a ihned zmírníme oheň. Vaříme přibližně 3 hodiny. Vývarem vůbec nemícháme, aby se nezakalil.

  2. 2. Mezitím připravíme nudle. Z mouky, vejce a trochy soli zpracujeme těsto, až je hladké a vláčné. Bochánek na válu přiklopíme a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme na placku, kterou necháme asi 30 minut oschnout. Z té krájíme nudle. Necháme dalších 30 minut schnout. Nudle zaváříme do vroucí osolené vody.  Po 3 minutách, když vyplavou na povrch, je scedíme  a uchováváme v troše vývaru. 

  3. 3. Zhruba 40 minut před koncem vaření vložíme do vývaru očištěnou překrájenou zeleninu a polévku dovaříme. Slepičí maso bez kůže nakrájíme, cibuli odstraníme. Do talířů rozdělíme nudle, maso, zeleninu a zalijeme horkým vývarem. Sypeme listy petržele a dle chuti dosolíme.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramboračka s kroupami

Bramboračka s kroupami

Můžeš přidat i další zeleninu, třeba hrášek. Petra Šiklová, Trutnov
Škola vaření /20.09.16
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky.

Alena Vytisková, Přelouč

Škola vaření /24.10.17
Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /03.07.16
Jelení kýta s glazovanou mrkví

Jelení kýta s glazovanou mrkví

Zvěřina má zajímavou, zcela specifickou chuť. Na podzim si jí rádi zpestříme ...

Škola vaření /25.10.16
Pečený jehněčí krk

Pečený jehněčí krk

Výborný je se špenátem a knedlíky.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /06.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu