Reklama
Slepičí polévka s nudlemi
Fotogalerie:

Slepičí polévka s nudlemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

Klára Simonidesová, Jičín

Ingredience

  • 1 malá slepice
  • 1,8 l vody
  • 1 cibule
  • 2 stroužly česneku
  • 8 kuliček celého pepře
  • 2 lžičky biovegety
  • podle potřeby sůl
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 100 g pórktu
  • 2 snítky naťové petržele
  • Na nudle:
  • 100 g hrubé mouky
  • trocha soli
  • 1 vejce
  • na vál hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

8-10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, do které vložíme cibuli i se slupkou, přidáme česnek, pepř, vegetu a špetku soli. Uvedeme do varu a ihned zmírníme oheň. Vaříme přibližně 3 hodiny. Vývarem vůbec nemícháme, aby se nezakalil.

  2. 2. Mezitím připravíme nudle. Z mouky, vejce a trochy soli zpracujeme těsto, až je hladké a vláčné. Bochánek na válu přiklopíme a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme na placku, kterou necháme asi 30 minut oschnout. Z té krájíme nudle. Necháme dalších 30 minut schnout. Nudle zaváříme do vroucí osolené vody.  Po 3 minutách, když vyplavou na povrch, je scedíme  a uchováváme v troše vývaru. 

  3. 3. Zhruba 40 minut před koncem vaření vložíme do vývaru očištěnou překrájenou zeleninu a polévku dovaříme. Slepičí maso bez kůže nakrájíme, cibuli odstraníme. Do talířů rozdělíme nudle, maso, zeleninu a zalijeme horkým vývarem. Sypeme listy petržele a dle chuti dosolíme.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha
Škola vaření /18.08.18
Zadělávaná slepice

Zadělávaná slepice

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /01.03.19
Masové kostky v omáčce

Masové kostky v omáčce

Andrea Janáková, Polička

Škola vaření /09.08.18
Segedín se smetanou

Segedín se smetanou

Jako příloha se hodí knedlíky nebo pečivo.

Veronika Hegrová, Pomezí

Škola vaření /31.10.13
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Ideální oběd pro stále chladnější dny.

Monika Zenberová, Šumperk

Škola vaření /09.11.17
Utopenci

Utopenci

Anna Holecová, Vsetín

Škola vaření /12.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu