Reklama
Slepice s omáčkou ze sušených švestek
Fotogalerie:

Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Vařené slepičí maso podávané s kořeněnou omáčkou ze sušených švestek.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 1 celá slepice (cca 1200 g)
  • 1 cibule
  • podle potřeby bobkový list, nové koření, celý pepř, skořice, hřebíček
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 2 lžíce máslo
  • 200 g sušené švestky
  • 50 ml rum
  • 1/2 lžičky citronová kůra
  • sůl, cukr, ocet
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 ks celer
  • 400 ml slepičí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu - celou mrkev, petržel a kousek celeru, bobkový list, několik kuliček nového koření a celého pepře. Vše vaříme doměkka. Nakonec slepici vyjmeme a uchováme v teple, vývar přecedíme.

  2. V menším kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem ze slepice. Rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme sušené švestky, citronovou kůru, hřebíček a za častého míchání necháme deset minut provařit. Pak omáčku propasírujeme přes sítko (nebo rozmixujeme), přidáme rum a dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, okořeníme špetkou skořice a za častého míchání ještě krátce povaříme.

  3. Z vařené slepice odstraníme kůži a rozporcujeme na čtyři díly. Rozdělíme na talíře, přelijeme švestkovou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Kdo by je nemiloval Podle receptu Moniky Vlasákové z Pelhřimova
Škola vaření /19.03.20
Jahodový džem s rebarborou

Jahodový džem s rebarborou

Jahody získají příjemnou pikantní chuť.

Veronika Jívová, Mikulov

Škola vaření /31.05.17
Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Servírujeme s vejci vařenými na hniličku.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /26.08.17
Buchty

Buchty

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /15.11.17
Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, ...

Škola vaření /06.11.12
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Michaela Havlásková, Ostrava

Škola vaření /01.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu