Reklama
Slavnostní rybí polévka
Fotogalerie:

Slavnostní rybí polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kapří polévka nám nechutná, tato je jemnější.

Karolína Smékalová, Klatovy

Ingredience

  • 250 g chlazeného nilského okouna
  • 1 mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 cibule
  • 1 snítka libečku
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček pepře
  • podle chuti sůl a pepř
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 150 ml smetany
  • na ozdobu petrželka
  • podle potřeby toastové krutonky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Rybu omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme oškrábanou mrkev, celer, cibuli a vše zalijeme 2 l vody. Přidáme libeček, bobkové listy, kuličky pepře a vaříme asi 30 minut. 

  2. Z polévky vyjmeme rybí maso, mrkev a celer, vývar přecedíme, vrátíme zpět zeleninu i rybu a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

  3. Porce ozdobíme čerstvou petrželkou a opečenými toasty.


Tip redakce

Dej si pozor při mixování, aby nezůstaly kousky, polévka musí být dokonale hladká.

Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha
Škola vaření /17.02.18
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Vnučka si ve školní jídelně dala k obědu nastavovanou kaši. Moc si pochutnala a divila ...
Škola vaření /02.09.08
Bylinkový česnek v oleji

Bylinkový česnek v oleji

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Škola vaření /06.08.18
Kachnička se zelím

Kachnička se zelím

Česká klasika, která se nikdy nepřejí.

Eva Součková, Řevnice

Škola vaření /09.12.13
Voňavá rajská s rýží

Voňavá rajská s rýží

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /28.12.16
Kokosové řezy

Kokosové řezy

Lahodná dobrota pro malé i velké mlsouny.
Dana Švarcová, Lazníčky
Škola vaření /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu