Reklama
Slané placky
Fotogalerie:

Slané placky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

K pivu přímo skvělé

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 200  ml mléka
  • 1/2 lžičky cukru
  • 750  g hladké mouky
  • 2 kostky droždí (84 g)
  • 150  g sádla
  • 2 žloutky
  • dle chuti sůl
  • 150  g škvarků
  • 1 cibule
  • 1 vejce na potření
  • 50  g špeku
  • 2 hrsti kyselého zelí
  • 150  g anglické slaniny nebo uzeného masa
  • sezamové a lněné semínko
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z části vlažného mléka, cukru, lžíce mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme v teple vykynout. Do mísy dáme mouku, rozehřáté sádlo, žloutky, sůl, vykynutý kvásek a zbytek vlažného mléka (přidáváme postupně podle potřeby). Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout 40 minut.

  2. Zatím si připravíme náplně.Špek nakrájíme na malé kostičky a na pánvi zahříváme, až pustí trochu tuk. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí.

  3. Polovinu cibulky přidáme ke škvarkům a k druhé polovině přidáme zelí, které jsme zbavili tekutiny a trochu překrájeli, a nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Krátce podusíme.

  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na poloviny. Jednu rozválíme na obdélník silný 1 cm, posypeme ho škvarky s cibulkou, osolíme a opepříme.

  5. Placku srolujeme stejně jako roládu (rolujeme od delší strany), kterou opět rozválíme na 2,5 cm silný úzký dlouhý pruh. Znovu rolujeme, tentokrát začneme z kratší strany. Tímto rolováním nám odpadne pracné skládání těsta.

  6. Druhou polovinu také rozválíme. Na povrchu rozprostřeme zelnou směs, osolíme a opepříme. Dále pokračujeme jako u první placky.

  7. Takto připravené těsto necháme ještě 15 minut odpočinout a poté rozválíme na plát 1,5 cm a nakrájíme na menší tvary. Přendáme na plech s pečicím papírem a necháme 15 minut kynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme semínky. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové na cibuli se špenátem

Vepřové na cibuli se špenátem

Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Škola vaření /05.05.12
Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Zdánlivě obyčejné jídlo se dá připravit na mnoho způsobů. Mně chutnají se ...
Škola vaření /25.05.12
Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /25.02.14
Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /08.03.18
Mrkvové rohlíčky

Mrkvové rohlíčky

Jsou úžasně křehké a moc dobré.

Hedvika Kalistová, Brno

Škola vaření /16.03.17
České houstičky

České houstičky

Jsou mnohem lepší než ty kupované.

Martina  Dostálková, Srch

Škola vaření /28.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu