Reklama
Sladkokyselé vepřové
Fotogalerie:

Sladkokyselé vepřové

Jarka Štefánková

Zlín
Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého manžela a chutná celé mé rodině i návštěvám.
Jarka Štefánková, Zlín

Ingredience

  • 500 g maso vepřové
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 2 mrkev
  • svazek cibulka jarní
  • 1 cibule červená i bílá
  • 20 ml olej na smažení
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžičky cukr pískový
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • 1 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1/2 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na kostičky.
  2. krok2 Všechnu zeleninu opláchneme. Papriky přepůlíme a odstraníme jádřince. Poté je nakrájíme na drobné kousky.Mrkev oloupeme a společně s jarní cibulkou ji nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
  3. krok3 V pánvi rozehřejeme olej a nejprve vhodíme cibuli, lehce ji orestujeme. Poté přidáme maso a pokrájený česnek.
  4. K zataženému masu vhodíme zbylou zeleninu a restujeme, dokud nejsou všechny suroviny měkké.

  5. Směs pocukrujeme, přidáme sójovou omáčku, máslo a dle chuti ji osolíme a opepříme. Nakonec pokapeme šťávou z jedné poloviny citronu.
  6. Hotovou směs podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krém z kořenové  zeleniny

Krém z kořenové zeleniny

Krémové polévky mám nejraději. Alice Kovandová, 11 let, Příbram
Škola vaření /26.03.17
Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Zkus jíšku ze sádla.
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Škola vaření /11.11.10
Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

U nás doma hodně oblíbená česká klasika nabízí mnoho variant.

Jan Šulc, ...

Škola vaření /22.06.16
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Lahůdka, na kterou se každý rok už těším.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /21.04.17
Valašská kyselica

Valašská kyselica

Výborná polévka, která zasytí i jako hlavní jídlo. Nejlepší je s čerstvým ...

Škola vaření /13.11.13
Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

Kdo má rád zelí, smlsne si.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /26.10.11
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama