Reklama
Sladkokyselé vepřové
Fotogalerie:

Sladkokyselé vepřové

Jarka Štefánková

Zlín
Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého manžela a chutná celé mé rodině i návštěvám.
Jarka Štefánková, Zlín

Ingredience

  • 500 g maso vepřové
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 2 mrkev
  • svazek cibulka jarní
  • 1 cibule červená i bílá
  • 20 ml olej na smažení
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžičky cukr pískový
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • 1 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1/2 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na kostičky.
  2. krok2 Všechnu zeleninu opláchneme. Papriky přepůlíme a odstraníme jádřince. Poté je nakrájíme na drobné kousky.Mrkev oloupeme a společně s jarní cibulkou ji nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
  3. krok3 V pánvi rozehřejeme olej a nejprve vhodíme cibuli, lehce ji orestujeme. Poté přidáme maso a pokrájený česnek.
  4. K zataženému masu vhodíme zbylou zeleninu a restujeme, dokud nejsou všechny suroviny měkké.

  5. Směs pocukrujeme, přidáme sójovou omáčku, máslo a dle chuti ji osolíme a opepříme. Nakonec pokapeme šťávou z jedné poloviny citronu.
  6. Hotovou směs podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svítek s ovocem

Svítek s ovocem

Když si na něm pochutnávám, vzpomínám na dětství. Vlasta Zikmundová, Vrchlabí ...
Škola vaření /28.02.10
Sladké rohlíčky

Sladké rohlíčky

Já je dělávám s ořechovou náplní.
František Polášek, Vsetín
Škola vaření /24.02.10
Králík v majonéze

Králík v majonéze

Přestože žili ve městě, chovali moji prarodiče králíky a slepice celý život.

...

Škola vaření /21.01.16
Koprová omáčka s vejcem

Koprová omáčka s vejcem

... a k tomu domácí  těstoviny, to nemá chybu.

Petr Nemanský, Nymburk

Škola vaření /04.10.16
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Domácí jsou velmi chutné, přitom to není nic složitého ani pro začínající kuchařky.

...
Škola vaření /26.04.15
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu