Reklama
Sladkokyselá zelenina
Fotogalerie:

Sladkokyselá zelenina

Olga Řezníčková

Praha
K masu nemusíte podávat jen klasické přílohy, jako je rýže nebo knedlíky. Tato výborná a příjemně pikantní zelenina jistě dokonale uspokojí vaše chuťové buňky.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 4 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1 brokolice
  • 4 brambory
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 1 cibule velká
  • 200 g slanina anglická
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 2 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky.

  2. krok2 Brambory (pokud vypadají dobře, nemusíme je loupat), brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci
    s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě.
    Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou.
  3. krok3 Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby, zhruba na deset minut dáme zapéct.
    Tato výborná zeleninová směs se hodí hlavně k pokrmům z masa.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Je příjemně vláčná, skvělá ke kávě. Petra Papežová, Teplice
Škola vaření /18.09.12
Kachní polévka

Kachní polévka

Jednoduchá a výborná.

Josef Bartušek, Bítovčice

Škola vaření /07.07.15
Vejce barvená v cibulových slupkách

Vejce barvená v cibulových slupkách

Sůl zabrání praskání skořápek při vaření.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /26.03.15
Pletýnky

Pletýnky

 Podáváme je s různými pomazánkami.
Jarmila Válková, Zlín
Škola vaření /20.12.11
Vepřové maso s červenou řepou

Vepřové maso s červenou řepou

V sobotu dopoledne nemám čas, uklízí se celý dům. Proto dělám jednoduchý oběd.

...

Škola vaření /19.02.16
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /06.08.13
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama