Reklama
Sladkokyselá zelenina
Fotogalerie:

Sladkokyselá zelenina

Olga Řezníčková

Praha
K masu nemusíte podávat jen klasické přílohy, jako je rýže nebo knedlíky. Tato výborná a příjemně pikantní zelenina jistě dokonale uspokojí vaše chuťové buňky.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 4 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1 brokolice
  • 4 brambory
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 1 cibule velká
  • 200 g slanina anglická
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 2 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky.

  2. krok2 Brambory (pokud vypadají dobře, nemusíme je loupat), brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci
    s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě.
    Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou.
  3. krok3 Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby, zhruba na deset minut dáme zapéct.
    Tato výborná zeleninová směs se hodí hlavně k pokrmům z masa.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Velikonoce mám ráda. Přijedou vnoučci a vydají se na koledu. Já zatím ...
Škola vaření /18.07.10
Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Naše oblíbená domácí šťáva, kterou chválí každý, kdo ji ochutná.
Kateřina ...
Škola vaření /23.12.11
Pečená kachní prsa

Pečená kachní prsa

Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit.

Richard Ctibor, Kroměříž

Škola vaření /14.10.16
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Podáváme s kysaným zelím a s cibulkou.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.13
Hustá gulášovka

Hustá gulášovka

K obědu nepotřebujeme už žádný druhý chod.

Eva Šmídová, Ústí nad Labem

Škola vaření /03.02.16
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
 

Nejnovější

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička
Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
Hermelín v kuskusové krustě

Hermelín v kuskusové krustě

Podle receptu Radany Nouzákové

Radana Nouzáková, manažerka inzerce
Má na starosti prodej ...

Vaříme express /22.04.18
Rizoto s masovými koulemi

Rizoto s masovými koulemi

Jarka Hrubá, Děčín

Vaříme express /22.04.18
Kachní prsa s rebarborou

Kachní prsa s rebarborou

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /22.04.18
Roštěnky na slanině

Roštěnky na slanině

Pro dědečka

Roštěnky na slanině

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /22.04.18
Jarní dort s citrónovým krémem

Jarní dort s citrónovým krémem

Zahrady a parky rozzářily voňavé barevné květy a svěží zeleň mladé trávy. Ani na ...

Sladký život /22.04.18
Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Irena Gvozdková, Sušice

Vaříme express /21.04.18
Pikantní kuličky s nivou

Pikantní kuličky s nivou

Petra Malenová, Plzeň

Všehochuť /21.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama