Reklama
Sladkokyselá zelenina
Fotogalerie:

Sladkokyselá zelenina

Olga Řezníčková

Praha
K masu nemusíte podávat jen klasické přílohy, jako je rýže nebo knedlíky. Tato výborná a příjemně pikantní zelenina jistě dokonale uspokojí vaše chuťové buňky.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 4 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1 brokolice
  • 4 brambory
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 1 cibule velká
  • 200 g slanina anglická
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 2 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky.

  2. krok2 Brambory (pokud vypadají dobře, nemusíme je loupat), brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci
    s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě.
    Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou.
  3. krok3 Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby, zhruba na deset minut dáme zapéct.
    Tato výborná zeleninová směs se hodí hlavně k pokrmům z masa.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Mandle omáčku zahustí a dodají jí šmrnc. Květa Rozkývalová, Litvínov
Škola vaření /08.07.17
Švestky v rumu

Švestky v rumu

Výborná mlska, když máš chuť na sladké.
Helena Macková, Vsetín
Škola vaření /22.12.11
Bramboráky plněné masovou směsí a sýrem

Bramboráky plněné masovou směsí a sýrem

Masovou směs do bramboráků dobře provoní nasekaná pažitka a pórek.
Luděk Vláčil, ...
Škola vaření /30.05.11
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Nejlepší je, když máme beztrnnou odrůdu.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /26.08.16
Tvarohové pletýnky

Tvarohové pletýnky

Dobrá svačinka k odpolednímu čaji.
Milada Pelikánová,
Moravské Budějovice
Škola vaření /28.02.10
Rychlovka s kokosem

Rychlovka s kokosem

Naše oblíbená dobrota.

Adriana Konečná a Veronika Balíková, Ivančice

Škola vaření /23.05.16
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama