Reklama
Sladké rohlíčky
Fotogalerie:

Sladké rohlíčky

František Polášek

Vsetín
Já je dělávám s ořechovou náplní.
František Polášek, Vsetín

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 500 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukr pískový
  • špetka sůl
  • 150 ml mléko
  • 50 g droždí

Doba přípravy

Počet porcí

48

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí, cukr a mléko smícháme a necháme vykynout. Potom ke kvásku přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. 
  2. Z těsta vytvoříme 6 stejných bochánků a ty ještě chvíli necháme kynout. Poté z každého bochánku vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme na 8 dílů.
  3. Každý dílek naplníme libovolnou nádivkou a stočíme v rohlíček. Rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem a upečeme.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Proč nevyužít léčivou sílu přírody. Božena Peřinová, Bítovčice
Škola vaření /06.05.14
Vepřové s celerovou omáčkou

Vepřové s celerovou omáčkou

Spousta lidí nemá celer příliš v lásce, ale když se dobře upraví, je možné si ...

Škola vaření /19.02.15
Utopenci babičky Fridrišky

Utopenci babičky Fridrišky

Na tenhle způsob je máme nejraději.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.14
Pečené ovarové koleno

Pečené ovarové koleno

Můj přítel ho má moc rád.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /29.10.12
Bramborové šišky s mákem a povidly

Bramborové šišky s mákem a povidly

Podle receptu

Emilie Javorské z Chlumce nad Cidlinou

Škola vaření /15.02.18
Červená  vajíčka

Červená vajíčka

Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního ...
Škola vaření /30.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu