Dá se jíst teplá, ale já ji mám raději vychlazenou.
Alice Nováčková, Kladno
Ingredience
- 300 g rýže
- 1 l mléka
- 100 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1 vanilkový pudink
- 50 ml smetany
- podle chuti jahody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži lehce propláchneme ve studené vodě. Vsypeme ji do kastrůlku, zalijeme 500 ml mléka a povaříme doměkka. Krátce před koncem vmícháme 100 g cukru (nepřipálí se).
-
Asi 1/3 zbylého mléka smícháme s vanilkovými cukry. Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Poté odstavíme a za pomoci metličky vmícháme pudink. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.
-
Když je pudink hotový, polovinu nalijeme do měkké rýže. Druhou smícháme se smetanou. Rýži dáme do pohárů, ozdobíme kousky jahod a polijeme vanilkovo-smetanovým přelivem.