Reklama
Sladká rýže s ovocem
Fotogalerie:

Sladká rýže s ovocem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dá se jíst teplá, ale já ji mám raději vychlazenou.

Alice Nováčková, Kladno

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 1 l mléka
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový pudink
  • 50 ml smetany
  • podle chuti jahody

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži lehce propláchneme ve studené vodě. Vsypeme ji do kastrůlku, zalijeme 500 ml mléka a povaříme doměkka. Krátce před koncem vmícháme 100 g cukru (nepřipálí se).

  2. Asi 1/3 zbylého mléka smícháme s vanilkovými cukry. Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Poté odstavíme a za pomoci metličky vmícháme pudink. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.

  3. Když je pudink hotový, polovinu nalijeme do měkké rýže. Druhou smícháme se smetanou. Rýži dáme do pohárů, ozdobíme kousky jahod a polijeme vanilkovo-smetanovým přelivem.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekové brambory

Česnekové brambory

K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách. Jana Remková, ...
Škola vaření /14.02.11
Bábovka se skořicí

Bábovka se skořicí

Lenka Tažárová, Březová u Uherského Brodu

Škola vaření /09.10.18
Kvašáky

Kvašáky

Lenka Zimková, Francova Lhota

Škola vaření /25.07.18
Kynuté bochánky - mazance

Kynuté bochánky - mazance

Báječně chutnají poprášené cukrem a ještě líp rozkrojené a namazané marmeládou.

...
Škola vaření /12.04.17
Preclíky

Preclíky

Podle receptu

Barbory Kantorové z Rumburka

Škola vaření /21.01.19
Odpalované švestkáče

Odpalované švestkáče

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /10.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama