Reklama
Škvarkové placky
Fotogalerie:

Škvarkové placky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dělám je poměrně často, protože se dají použít i jako příloha třeba k masu. Skvělé jsou jako
chuťovky k pivu nebo vínu.

Miroslava Kotěrová, Bystřice pod Hostýnem

Ingredience

  • 300 g škvarků
  • 650 g mouky (polovina hladké a polovina polohrubé)
  • kostka droždí
  • 300 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 80 g másla
  • na potření vejce
  • dle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Škvarky umeleme nebo najemno nasekáme, smícháme se 150 g proseté mouky, zabalíme do fólie a necháme v chladu. Droždí rozdrobíme do 100 ml vlažného mléka s cukrem a necháme vzejít kvásek.

  2. Zbylou mouku vsypeme do mísy, vlijeme kvásek, přidáme zbytek vlažného mléka, vmícháme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na obdélník. Doprostřed položíme škvarky smíchané s moukou, těsto přehneme a rozválíme, a to celkem třikrát. Takto zpracované těsto necháme chvíli odpočinout a pak je rozválíme na asi 1 cm silnou placku. Vykrájíme kolečka, nožem na nich uděláme mřížky, potřeme je vejcem, osolíme a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové placky můžeme sypat mákem, kmínem nebo sezamem.

Tip redakce

U nás máme moc rádi bramborové placky a i do nich dávám škvarky. Jsou pak úplně skvělé!

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sejkory

Sejkory

Mám je rád se sklenicí mléka. Libor Dlouhý, 12 let, Klatovy
Škola vaření /24.02.16
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Místo vařených brambor zkus kaši. 

Irena Gumuláková, Dalešice 

Škola vaření /22.08.12
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /25.02.14
Bílá polévka

Bílá polévka

Bílá polévka podle babičky se stala naší oblíbenou pochoutkou.
Kateřina Hávová, ...
Škola vaření /14.11.08
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Michaela Havlásková, Ostrava

Škola vaření /01.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu