Reklama
Škvarkové placky
Fotogalerie:

Škvarkové placky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Babiččiny škvarkové placky peče nejlépe můj tatínek, dnes už taky dědeček. Příští generace ho jistě bude znát jako jejich slavného autora.
Jitka Hořčicová, Praha

Ingredience

  • 180 g sádlo
  • špetka cukr krupice
  • 500 g mouka polohrubá
  • kmín
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1/8 mléko
  • 20 g droždí
  • 120 g škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve si připravíme kvásek( droždí rozdrobíme, přidáme k němu lžíci vlažného mléka, špetku cukru a 2 lžíce mouky) lehce promícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme tuhé sádlo, osolíme, opepříme, přidáme vykynutý kvásek, jedno vejce, přilijeme víno a zpracujeme na těsto. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané vepřové škvarky.
  2. krok2
    Těsto v míse přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu důkladně vykynout. Z těsta vytvoříme stejně velké kuličky, které ve větších rozestupech klademe na plech vyložený pečicím papírem.
  3. krok3
    Jakmile je plech plný, stlačíme každou kuličku shora kulatou mřížkou na přípravu bramborového salátu, čímž kuličky nejen zdobíme, ale zároveň z nich vytvoříme placičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem a dáme péci do předem vyhřáté trouby asi na 160 0C, jakmile zezlátnou, vyjmeme je z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

K dietě mají daleko, ale je to velká dobrota. Nezapomeň dát včas vychladit pivečko. ...
Škola vaření /30.09.16
Kapr namodro

Kapr namodro

Velká pochoutka, navíc zdravá úprava. 

Dominika Nová, Znojmo

Škola vaření /19.12.16
Žampiony plněné hovězím

Žampiony plněné hovězím

Výborné jsou s bramborovou kaší.

Kateřina Svitáková, Příbram

Škola vaření /22.02.16
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit ...
Škola vaření /23.11.10
Chléb plněný masem a zelím

Chléb plněný masem a zelím

Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť ...
Škola vaření /04.09.12
Bouličky s bublinkami

Bouličky s bublinkami

Vždycky pomáhám babičce při pečení.

Anetka Procházková, Chrudim

Škola vaření /09.03.14
 

Nejnovější

Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou. Eva Houdecká, ...
Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Fazolové bochánky

Fazolové bochánky

Pozor, fazole z plechovky jsou často dost slané.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /23.09.17
Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...

Všehochuť /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama