Reklama
Reklama
Škvarkové pagáčky
Fotogalerie:

Škvarkové pagáčky

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 400 g hladká mouka
  • 200 g škvarky
  • 20 g droždí
  • 4 lžíce mléko
  • 1 ks vejce
  • 150 g kysaná smetana
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 lžička cukr
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme vlažné mléko, cukr, droždí, dvě lžíce mouky a  necháme vzejít kvásek.

  2. Na vál nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, kysanou smetanu, sůl, špetku pepře, sádlo a kvásek. Zaděláme tužší těsto, které necháme v teple nejméně hodinu kynout. (nebo v lednici přes noc).

  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 6 mm a vykrájíme malá kolečka, která skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pagáčky necháme ještě krátce nakynout a potom je vložíme do středně předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

    Jsou skvělé teplé i studené.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí kližka na víně

Hovězí kližka na víně

Pro slavnostní chvíle Podle receptu Dominiky Kuželkové z Hustopečí
Škola vaření /04.03.19
Krémová polévka s parmazánem

Krémová polévka s parmazánem

Takhle ji vařila moje babička a moc mi chutnala. Jen místo obyčejného sýra já ...

Škola vaření /24.09.16
Domácí houstičky

Domácí houstičky

U nás jsou houstičky velmi oblíbené.
Marie Dlesková,
Chlumec nad Cidlinou
Škola vaření /28.02.10
Tradiční šišky

Tradiční šišky

Stejný recept používala moje babička.

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /09.11.17
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Můžeš použít i jiné druhy ovoce.

Aneta Šiváková, Klučov

Škola vaření /08.02.17
Knedlíky se slaninou a houbami

Knedlíky se slaninou a houbami

Doufám, že letos porostou houby. Hned s první úrodou určitě připravím tuhle ...

Škola vaření /10.11.16
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama