Reklama
Škvarkové pagáčky
Fotogalerie:

Škvarkové pagáčky

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 400 g hladká mouka
  • 200 g škvarky
  • 20 g droždí
  • 4 lžíce mléko
  • 1 ks vejce
  • 150 g kysaná smetana
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 lžička cukr
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme vlažné mléko, cukr, droždí, dvě lžíce mouky a  necháme vzejít kvásek.

  2. Na vál nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, kysanou smetanu, sůl, špetku pepře, sádlo a kvásek. Zaděláme tužší těsto, které necháme v teple nejméně hodinu kynout. (nebo v lednici přes noc).

  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 6 mm a vykrájíme malá kolečka, která skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pagáčky necháme ještě krátce nakynout a potom je vložíme do středně předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

    Jsou skvělé teplé i studené.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Můžeš použít i jiné druhy ovoce. Aneta Šiváková, Klučov
Škola vaření /08.02.17
Vepřový guláš s fazolemi

Vepřový guláš s fazolemi

Dobrým gulášem nasytíte partu kamarádů na jeden zátah!

Tereza Mrowiecová, Karviná

Škola vaření /19.04.12
Rychlé babiččiny knedlíky

Rychlé babiččiny knedlíky

Jinak jim doma neřekneme, je to osvědčený recept.

Eva Výtisková, Turnov

Škola vaření /01.05.15
Jednoduché rizoto

Jednoduché rizoto

Podle babičky toto jednoduché jídlo vařím dodnes.
Iva Holá, Praha
Škola vaření /25.08.08
Česnečka s nočky

Česnečka s nočky

Poctivá silná polévka vždycky přijde vhod.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /23.02.15
Sváteční koláčky

Sváteční koláčky

Můžeš je nabídnout koledníkům.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu