Reklama
Škubánkové placky s žampionovou omáčkou
Fotogalerie:

Škubánkové placky s žampionovou omáčkou

Hana Petrová

České Budějovice

Moji vnoučkové škubánky milují a musím je dělat, vždy když přijedou na návštěvu – tak jako je dělala moje babička pro mě.

Hana Petrová, České Budějovice

Ingredience

  • Omáčka
  • 250 g žampiony
  • 40 g máslo
  • 1/2 střední cibule
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 300 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • špetka drcený kmín
  • trocha sůl a pepř
  • Škubánky
  • 500 g brambory
  • 200 g hrubá mouka
  • trocha sůl
  • 3 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Připravíme si omáčku. Žampiony opláchneme a překrájíme na měsíčky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Na másle orestujeme cibuli, po dvou minutách k ní přidáme žampiony a drcený kmín. Restujeme dalších 5 minut na mírném ohni. Přisypeme hladkou mouku a krátce promícháme.

  2. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit a přilijeme smetanu, která omáčku zjemní. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Oloupané brambory rozkrájíme na menší kousky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu částečně slijeme, ale na dně hrnce si trochu necháme – asi 2 cm.

  4. krok4

    Brambory rozšťoucháme a obrácenou vařečkou do nich uděláme důlky, které zasypeme hrubou moukou. Hrnec přiklopíme a mouku necháme 5 minut zapařit. Potom směs vařečkou vymícháme do hladkého škubánkového těsta. Ze škubánků tvarujeme placky a opékáme je z obou stran na pánvi se sádlem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Válečky s houbovou omáčkou

Válečky s houbovou omáčkou

Se smetanou je necháme jen přejít varem. Jana Krčmářová, Kladno
Škola vaření /01.10.16
Tetiččina bábovka

Tetiččina bábovka

Piškot se s jahodami skvěle doplňuje. Když jsou po ruce, přidám i borůvky.

...

Škola vaření /30.06.16
Bramborové houbance

Bramborové houbance

Pokud ti přebývají sušené houby a nevíš co s nimi, vyzkoušej tuto zajímavou ...
Škola vaření /18.08.08
Rozinkové placičky s medem

Rozinkové placičky s medem

Léty prověřená klasika, jsou opravdu moc dobré.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Škola vaření /29.09.16
Cibulové koláče

Cibulové koláče

Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za ...
Škola vaření /02.09.08
Paštika z jater

Paštika z jater

Podáváme ji s opečenými toasty.

Lenka Dlouhá, Litvínov

Škola vaření /09.07.16
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama