Reklama
Reklama
Škubánkové placky s žampionovou omáčkou
Fotogalerie:

Škubánkové placky s žampionovou omáčkou

Hana Petrová

České Budějovice

Moji vnoučkové škubánky milují a musím je dělat, vždy když přijedou na návštěvu – tak jako je dělala moje babička pro mě.

Hana Petrová, České Budějovice

Ingredience

  • Omáčka
  • 250 g žampiony
  • 40 g máslo
  • 1/2 střední cibule
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 300 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • špetka drcený kmín
  • trocha sůl a pepř
  • Škubánky
  • 500 g brambory
  • 200 g hrubá mouka
  • trocha sůl
  • 3 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Připravíme si omáčku. Žampiony opláchneme a překrájíme na měsíčky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Na másle orestujeme cibuli, po dvou minutách k ní přidáme žampiony a drcený kmín. Restujeme dalších 5 minut na mírném ohni. Přisypeme hladkou mouku a krátce promícháme.

  2. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit a přilijeme smetanu, která omáčku zjemní. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Oloupané brambory rozkrájíme na menší kousky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu částečně slijeme, ale na dně hrnce si trochu necháme – asi 2 cm.

  4. krok4

    Brambory rozšťoucháme a obrácenou vařečkou do nich uděláme důlky, které zasypeme hrubou moukou. Hrnec přiklopíme a mouku necháme 5 minut zapařit. Potom směs vařečkou vymícháme do hladkého škubánkového těsta. Ze škubánků tvarujeme placky a opékáme je z obou stran na pánvi se sádlem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné nakládané buřty

Plněné nakládané buřty

Utopenci u nás prostě nesmějí chybět. Mirka Vachová, Dobříš
Škola vaření /03.02.11
Guláš z modráků a holubinek

Guláš z modráků a holubinek

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.08.18
Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem ...
Škola vaření /29.03.10
Jahodová zemlbába

Jahodová zemlbába

Jana Kostková, Liberec

Škola vaření /04.06.18
Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
Houbový kuba

Houbový kuba

Oblíbená klasika.

Jana Králíková, Most

Škola vaření /12.11.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama