Reklama
Škubánkové placky s žampionovou omáčkou
Fotogalerie:

Škubánkové placky s žampionovou omáčkou

Hana Petrová

České Budějovice

Moji vnoučkové škubánky milují a musím je dělat, vždy když přijedou na návštěvu – tak jako je dělala moje babička pro mě.

Hana Petrová, České Budějovice

Ingredience

  • Omáčka
  • 250 g žampiony
  • 40 g máslo
  • 1/2 střední cibule
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 300 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • špetka drcený kmín
  • trocha sůl a pepř
  • Škubánky
  • 500 g brambory
  • 200 g hrubá mouka
  • trocha sůl
  • 3 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Připravíme si omáčku. Žampiony opláchneme a překrájíme na měsíčky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Na másle orestujeme cibuli, po dvou minutách k ní přidáme žampiony a drcený kmín. Restujeme dalších 5 minut na mírném ohni. Přisypeme hladkou mouku a krátce promícháme.

  2. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit a přilijeme smetanu, která omáčku zjemní. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Oloupané brambory rozkrájíme na menší kousky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu částečně slijeme, ale na dně hrnce si trochu necháme – asi 2 cm.

  4. krok4

    Brambory rozšťoucháme a obrácenou vařečkou do nich uděláme důlky, které zasypeme hrubou moukou. Hrnec přiklopíme a mouku necháme 5 minut zapařit. Potom směs vařečkou vymícháme do hladkého škubánkového těsta. Ze škubánků tvarujeme placky a opékáme je z obou stran na pánvi se sádlem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí prejt

Domácí prejt

Můžeš ho i plnit do střívek a povařit. František Dohnal, České Budějovice
Škola vaření /16.10.16
Vdolečky s povidly

Vdolečky s povidly

Vůně vdolečků mi vždycky připomene prázdniny.

Eva Žmolíková, Milevsko

Škola vaření /08.07.17
Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také ...
Škola vaření /29.06.13
Cibulačka se žampiony

Cibulačka se žampiony

Hodí se na slavnostnější příležitosti.

Radka Holousková, Nymburk

Škola vaření /03.01.17
Husokachna s ovocem

Husokachna s ovocem

Chuť ovoce s masem máme rádi.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /21.07.16
Plněné nakládané buřty

Plněné nakládané buřty

Utopenci u nás prostě nesmějí chybět.
Mirka Vachová, Dobříš
Škola vaření /03.02.11
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama