Reklama
Skořicové rybky
Fotogalerie:

Skořicové rybky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 2 lžičky mletého koření (směs drceného hřebíčku, zázvoru, skořice, nového koření, fenyklu a anýzu) – je možné
  • 250 g cukru moučky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1–2 lžíce mléka
  • POLEVA:
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do zadělávací mísy nasypeme hladkou mouku s kypřicím práškem, perníkové koření, moučkový cukr a skořici. Přidáme vejce, med a mléko. Vařečkou zpracujeme na hladké těsto. Přendáme je na vál a ještě důkladně zpracujeme rukama. Těsto necháme nejméně hodinu odležet na chladném místě nebo v lednici.

  2. Na pomoučeném vále rozválíme odležené těsto na tenký plát, ze kterého vykrajujeme formičkou malé rybky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200 °C 7–10 minut. Rybky necháme vychladnout a pak je potřeme citronovou polevou.

  3. Polevu připravíme tak, že v misce třeme moučkový cukr s trochou vody a citronovou šťávou nejméně půl hodiny – do zhoustnutí. Umíchanou polevu přendáme do zdobicího sáčku a rybky ozdobíme. Necháme zaschnout.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit. Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

Zvládne je i úplně nezkušená kuchařka.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /25.01.10
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Vepřová, knedlík, zelí

Vepřová, knedlík, zelí

Babi mě naučila vepřovou ·„po našem“.
Božena Matějovská, Praha
Škola vaření /13.10.08
Vepřová játra

Vepřová játra

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi.

Jindřich ...

Škola vaření /04.01.17
Cuketová směs pod maso

Cuketová směs pod maso

Tento recept oceníš i mimo cuketovou sezonu. Směs se dá použít nejen pod maso‚ ale...
Škola vaření /13.10.11
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama