Reklama
Skořicové rybky
Fotogalerie:

Skořicové rybky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 2 lžičky mletého koření (směs drceného hřebíčku, zázvoru, skořice, nového koření, fenyklu a anýzu) – je možné
  • 250 g cukru moučky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1–2 lžíce mléka
  • POLEVA:
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do zadělávací mísy nasypeme hladkou mouku s kypřicím práškem, perníkové koření, moučkový cukr a skořici. Přidáme vejce, med a mléko. Vařečkou zpracujeme na hladké těsto. Přendáme je na vál a ještě důkladně zpracujeme rukama. Těsto necháme nejméně hodinu odležet na chladném místě nebo v lednici.

  2. Na pomoučeném vále rozválíme odležené těsto na tenký plát, ze kterého vykrajujeme formičkou malé rybky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200 °C 7–10 minut. Rybky necháme vychladnout a pak je potřeme citronovou polevou.

  3. Polevu připravíme tak, že v misce třeme moučkový cukr s trochou vody a citronovou šťávou nejméně půl hodiny – do zhoustnutí. Umíchanou polevu přendáme do zdobicího sáčku a rybky ozdobíme. Necháme zaschnout.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /12.10.18
Čalamáda

Čalamáda

Použij jako přílohu nebo přidávej do salátů.
Bára Kulichová, Červený Kostelec
...
Škola vaření /19.11.10
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu ...
Škola vaření /22.01.09
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Babička nám ji vařila o prázdninách.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /12.10.13
Staročeské těstoviny

Staročeské těstoviny

Rychlé, chutné, syté a levné. Co více si přát.
Lucie Kalužíková, Hodonín
Škola vaření /23.11.10
Cibulová remuláda

Cibulová remuláda

Máme ji moc rádi, a když přijdou na oběd hosté, pokaždé s ní mám velký ...

Škola vaření /02.03.14
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama