Reklama
Skořicové jídášky
Fotogalerie:

Skořicové jídášky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když je pečlivě narovnám na talíř, mizejí podstatně rychleji, než se pečou.


Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Ingredience

  • Na těsto:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 40 g cukru moučky
  • 1/8 droždí
  • 100 ml mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • 50 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • Na obalení:
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička skořice

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého dáme cukr a droždí, zalijeme vlažným mlékem a počkáme, než kvásek vzejde. Pak postupně přidáme žloutky, špetku soli, citronovou kůru, máslo a vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.

  2. Z vykynutého těsta vytvarujeme zatočené jidášky, krupicový cukr smícháme se skořicí a jidášky obalíme. Pak je narovnáme na plech, necháme ještě chvíli kynout a pečeme 15–20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip redakce

Místo obalení v cukru se skořicí můžeš jidášky upravit i jinak. Nejdříve je nech vychladnout, pak je rozkroj, namaž máslem nebo medem, obě části spoj a popraš moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Podle receptu Evy Darebové z Písek
Škola vaření /16.09.19
Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /17.03.20
Babiččin cibulář

Babiččin cibulář

Vždycky všem moc chutnal, doporučuji.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Škola vaření /11.09.15
Věnec s rozinkami

Věnec s rozinkami

Bohumila Rožnovská, Jaroslavice

Škola vaření /29.10.18
Knedlíky se slaninou a houbami

Knedlíky se slaninou a houbami

Doufám, že letos porostou houby. Hned s první úrodou určitě připravím tuhle ...

Škola vaření /10.11.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Máme je rádi s uzeným masem.
Jana Motlová,
Kralupy nad Vltavou
...
Škola vaření /21.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu