Reklama
Sirup ze sedmikrásek
Fotogalerie:

Sirup ze sedmikrásek

Božena Peřinová

Bítovčice

Proč nevyužít léčivou sílu přírody.

Božena Peřinová, Bítovčice

Ingredience

  • 500 květů sedmikrásek
  • 450 ml voda
  • 1 citron
  • 750 g cukr krystal

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté sedmikráskové květy (nejlepší je trhat je po ránu) přelijeme vařící vodou. Citron důkladně omyjeme, kůru ještě jemně odrhneme drátěnkou, pokrájíme a přidáme k sedmikráskám. Necháme louhovat 24 hodin.

  2. Druhý den vzniklou šťávu scedíme a přefiltrujeme přes plátno. Přidáme cukr a svaříme. Takto připravený sirup plníme do čistých sklenic. Pomáhá při chřipce a nachlazení, přidávám ho do čaje. Dětem moc chutná.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí kýta v bylinkách

Jehněčí kýta v bylinkách

LUXUSNÍ PEČÍNKA

Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však ...

Škola vaření /08.03.18
Mrkvové rohlíčky

Mrkvové rohlíčky

Jsou úžasně křehké a moc dobré.

Hedvika Kalistová, Brno

Škola vaření /16.03.17
Hruškový džem

Hruškový džem

Je skvělý do buchet nebo na toasty.

Simona Rašková, České Budějovice

Škola vaření /11.09.16
Bochníčková bramboračka

Bochníčková bramboračka

Apolena Hovorková, Jičín

Škola vaření /28.06.18
Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Servírujeme s vejci vařenými na hniličku.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /26.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu