Reklama
Sirňačka
Fotogalerie:

Sirňačka

Marie Ospalíková

Kroměříž

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 1-2 cibule
  • 1 lžička olej nebo máslo
  • 1-2 balíčky vyzrálé tvarůžky
  • 1 l mléko
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme v hrnci na oleji nebo na másle dosklovita.

  2. Pak přidáme na kostičky nakrájené tvarůžky a smažíme, dokud se nerozpustí.Potom přilijeme litr mléka, osolíme, opepříme a polévka je hotová.

Tip redakce

Polévku můžeš dochutit ostrou paprikou.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová polévka s parmazánem

Krémová polévka s parmazánem

Takhle ji vařila moje babička a moc mi chutnala. Jen místo obyčejného sýra já ...
Škola vaření /24.09.16
Domácí bageta

Domácí bageta

Jistě si ji zamiluješ

Podle receptu Kamily Vítkové z Ostravy

Škola vaření /25.01.19
Čalamáda

Čalamáda

Použij jako přílohu nebo přidávej do salátů.
Bára Kulichová, Červený Kostelec
...
Škola vaření /19.11.10
Guláš ze sírovce žlutomasého

Guláš ze sírovce žlutomasého

Čerstvé houby podusím, naporcuji a z mrazničky je užívám celý rok.
Hana ...
Škola vaření /09.12.10
Moravský vrabec se zelím

Moravský vrabec se zelím

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /16.01.18
Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. ...
Škola vaření /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu