Andrea Janáková, Polička
Ingredience
- NA SEKANOU:
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- podle chuti majoránka
- dle potřeby sůl a pepř
- NÁPLŇ:
- 200 g špenátu
- 1 mozzarella
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny na sekanou smícháme. Do srnčího hřbetu s rovným dnem rozložíme půl masové směsi a prsty ji roztlačíme do stran.
-
Na ni dáme vrstvu špenátu, do středu na plátky nakrájenou mozzarellu, znovu špenát a na závěr druhou část mletého masa tak, aby špenát byl zcela zakrytý.
-
Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Srnčí hřbet nejprve pečeme 30 minut zakrytý alobalem a poté 20 minut bez alobalu. Jako přílohu jsem zvolila plněné brambory, dále můžeme podávat s bramborovou kaší či uvařeným bramborem.