Reklama
Reklama
Sejkory
Fotogalerie:

Sejkory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když máme velké brambory, pečeme sejkory.

Zuzana Holá, Semily

Ingredience

  • 500 g syrové brambory
  • 3 lžíce mléko
  • 5 lžic hrubá mouka
  • špetka soli
  • 1 hrst sušené švestky
  • cukr moučka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, po ustálení slijeme přebytečnou vodu. Přidáme horké mléko, hrubou mouku, sůl a vymícháme těsto.

  2. Formu vyložíme pečicím papírem nebo důkladně vymažeme sádlem. Pak do ní nalijeme těsto a poklademe je předem namočenými sušenými švestkami (švestky lze namočit i do alkoholu). Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut. Sejkory podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu. Jana Voláková, Ostrava
Škola vaření /21.08.17
Staročeská cizrna

Staročeská cizrna

Hodí se jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu. 

Michaela ...

Škola vaření /01.02.16
Palačinky s jahodami

Palačinky s jahodami

Nejrychlejší večeří jsou u nás palačinky.
Elisabeta Hruza, Žatec
Škola vaření /11.11.10
Zapečené brambory s krupkami a zelím

Zapečené brambory s krupkami a zelím

Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.

Doubravka Říhová, Tábor

Škola vaření /30.10.13
Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Pokaždé se po ní jen zapráší.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /07.10.13
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama