Reklama
Reklama
Sejkory
Fotogalerie:

Sejkory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když máme velké brambory, pečeme sejkory.

Zuzana Holá, Semily

Ingredience

  • 500 g syrové brambory
  • 3 lžíce mléko
  • 5 lžic hrubá mouka
  • špetka soli
  • 1 hrst sušené švestky
  • cukr moučka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, po ustálení slijeme přebytečnou vodu. Přidáme horké mléko, hrubou mouku, sůl a vymícháme těsto.

  2. Formu vyložíme pečicím papírem nebo důkladně vymažeme sádlem. Pak do ní nalijeme těsto a poklademe je předem namočenými sušenými švestkami (švestky lze namočit i do alkoholu). Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut. Sejkory podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /20.11.18
Hovězí vývar

Hovězí vývar

Máme rádi hutné, ale zároveň zdravé zeleninové polévky.

Jana ...

Škola vaření /14.06.17
Bramboráky s libečkem

Bramboráky s libečkem

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /27.02.18
Bramborové kuličky s uzeninou

Bramborové kuličky s uzeninou

Výborná večeře pro všední dny.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /08.09.12
Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Vařené slepičí maso podávané s kořeněnou omáčkou ze sušených švestek.

Pavel ...

Škola vaření /14.08.14
Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře.

Zdena Vondrová, Olomouc

Škola vaření /29.09.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama