Reklama
Segedínský guláš
Fotogalerie:

Segedínský guláš

martin martin
martin martin
Svitavy
Tento recept miluje celá rodina!
Ester Kindlová, Svitavy

Ingredience

  • 500 g vepřové maso
  • 2 lžíce sádlo
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 400 g kysané zelí
  • 30 g hladká mouka
  • mletý kmín
  • mletá červená paprika
  • 1 kostka masox
  • 200 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na rozpáleném sádle na dně hrnce zpěníme nadrobno nasekanou cibuli a zasypeme mletou červenou paprikou, část jí můžeme nahradit paprikou pálivou. Necháme krátce rozvonět.
  2. Dále přidáme rozetřený česnek, na kostky nakrájené maso, kmín a sůl.  Ještě chvíli restujeme, aby se maso zatáhlo, ne však dlouho, aby česnek nezhořkl.  
  3. Podlijeme horkou vodou tak, aby sahala minimálně do poloviny masa, a dusíme. Můžeme přidat trochu masoxu dle chuti. Po půlhodině dušení přidáme kysané zelí a vaříme do měkka.
  4. Podle potřeby zahustíme moukou, kterou jsme si rozkvedlali v troše vody, a krátce povaříme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu (opatrně a zlehka, má tendenci se srážet) a dochutíme guláš solí a pepřem. Už nevaříme! Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
     
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kohout se špeclemi

Kohout se špeclemi

Maso se omáčkou přelije až na talíři. Špecle se dají také koupit. Božena ...
Škola vaření /02.07.16
Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové.

Alena ...

Škola vaření /06.06.14
Klopsy se zelím

Klopsy se zelím

Výborným sytým obědem zaženeš hlad. 
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /14.12.11
Zlaté měšce

Zlaté měšce

Měly by být upečené pěkně dozlatova.

Marcela Voráčková, Strakonice

Škola vaření /21.06.16
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Růžena Neprašová, Ústí nad Labem

Škola vaření /07.03.18
Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
 

Nejnovější

Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem
Za pár korun /19.11.18
Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /19.11.18
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama