Reklama
Šátečky s tvarohem
Fotogalerie:

Šátečky s tvarohem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Markéta Slámová, Karviná

Ingredience

  • Těsto:
  • 8 hrnků hladké mouky
  • 1 hrnek rozehřátého másla
  • 2 hrnky mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vejce na potření
  • 1 kostka droždí
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 1 tvaroh
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do vlahého mléka dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, žloutky, tuk a zbylý cukr.

  2. Nakonec vmícháme vzešlý kvásek a vše řádně propracujeme, až vznikne hladké a nelepivé těsto. Zakryjeme je utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

  3. Poté těsto na pomoučeném vále vyvalíme na silnější plát, který rozdělíme na větší čtverce. Na ně naneseme tvarohovou náplň nebo marmeládu.

  4. Rohy čtverců přiklopíme ke středu a přimáčkneme. Potřeme je vajíčkem a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě 20–25 minut dorůžova.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr načerno

Kapr načerno

Vyzkoušej staročeskou specialitu. Dagmar Vašíková, Brno
Škola vaření /04.12.13
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Nejlepší je, když máme beztrnnou odrůdu.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /26.08.16
Kynutý závin s mákem

Kynutý závin s mákem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /10.08.18
Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...

Škola vaření /19.06.14
Krůtí svíčková

Krůtí svíčková

Je zdravější než s hovězím masem.

Jitka Nováková, Teplice

Škola vaření /10.06.16
Domácí kečup

Domácí kečup

V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních ...
Škola vaření /13.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu