Reklama
Salámoví kyseláci
Fotogalerie:

Salámoví kyseláci

Květa Kroupová
Květa Kroupová
Praha 9

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g měkký salám
  • 3 kyselá okurka nebo rychlokvaška
  • 3 cibule
  • 1 lžíce olej
  • trocha pepř
  • Na nálev
  • cca 1 l voda
  • 150–200 ml ocet
  • 1 lžíce vegeta
  • dle chuti sůl a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Salám nakrájíme na centimetrové kostičky, stejně jako kyselé okurky. Cibuli nakrájíme nahrubo, aby všechny kousky surovin byly přibližně stejně velké. Ve velké míse promícháme směs se lžící oleje a pepřem a dáme do skleněné lahve.

  2. Na nálev smícháme litr horké vody s octem, vegetou, solí a cukrem. Nalijeme do nádoby ke špekáčkům, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Hana Šátralová, Praha
Škola vaření /12.06.19
Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Vládne našemu stolu už bůhví-kolikátou generaci. Chutná mi nejvíc ze všech, ...

Škola vaření /13.02.12
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Sirup se dá pít ředěný vodou nebo jen tak, jako sladká odměna.

Jana ...

Škola vaření /10.06.17
Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Místo prsou lze použít vykostěná stehna.

Helena Vebrová, Kolín

Škola vaření /29.10.13
Vepřový bok v mrkvi

Vepřový bok v mrkvi

Levné a dobré jídlo, komu vadí tučný bůček, nahradí ho libovým pleckem.

...

Škola vaření /07.05.17
Vepřové maso s červenou řepou

Vepřové maso s červenou řepou

V sobotu dopoledne nemám čas, uklízí se celý dům. Proto dělám jednoduchý oběd.

...

Škola vaření /19.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu