Reklama
Salámoví kyseláci
Fotogalerie:

Salámoví kyseláci

Květa Kroupová
Květa Kroupová
Praha 9

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g měkký salám
  • 3 kyselá okurka nebo rychlokvaška
  • 3 cibule
  • 1 lžíce olej
  • trocha pepř
  • Na nálev
  • cca 1 l voda
  • 150–200 ml ocet
  • 1 lžíce vegeta
  • dle chuti sůl a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Salám nakrájíme na centimetrové kostičky, stejně jako kyselé okurky. Cibuli nakrájíme nahrubo, aby všechny kousky surovin byly přibližně stejně velké. Ve velké míse promícháme směs se lžící oleje a pepřem a dáme do skleněné lahve.

  2. Na nálev smícháme litr horké vody s octem, vegetou, solí a cukrem. Nalijeme do nádoby ke špekáčkům, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Jáhly máme v oblibě především proto, že jsou dobře stravitelné. Ilona Skálová, ...
Škola vaření /14.09.16
Králík na cibuli

Králík na cibuli

Radši mám čerstvého králíka od farmáře než mraženého z Číny, který se prodává v...

Škola vaření /23.01.17
Domácí klobása

Domácí klobása

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /14.02.18
Bábovka od babičky

Bábovka od babičky

Místo ořechů můžeš použít rozinky.
Eva Chudá, Ostrava Mariánské Hory
Škola vaření /27.09.11
Maková bábovka s ořechy

Maková bábovka s ořechy

Náplň z máku můžeš oživit kapkou rumu.


Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /23.03.17
Závin z bramborového těsta s masem

Závin z bramborového těsta s masem

Je výborný s kysaným zelím nebo se špenátem.

Markéta Mikulová, Jihlava

Škola vaření /30.03.16
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama