Reklama
Reklama
Salámoví kyseláci
Fotogalerie:

Salámoví kyseláci

Květa Kroupová
Květa Kroupová
Praha 9

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g měkký salám
  • 3 kyselá okurka nebo rychlokvaška
  • 3 cibule
  • 1 lžíce olej
  • trocha pepř
  • Na nálev
  • cca 1 l voda
  • 150–200 ml ocet
  • 1 lžíce vegeta
  • dle chuti sůl a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Salám nakrájíme na centimetrové kostičky, stejně jako kyselé okurky. Cibuli nakrájíme nahrubo, aby všechny kousky surovin byly přibližně stejně velké. Ve velké míse promícháme směs se lžící oleje a pepřem a dáme do skleněné lahve.

  2. Na nálev smícháme litr horké vody s octem, vegetou, solí a cukrem. Nalijeme do nádoby ke špekáčkům, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené ovarové koleno

Pečené ovarové koleno

Můj přítel ho má moc rád. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Škola vaření /29.10.12
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Vynikající příloha.

Helena Slosarčíková, Staré Město

Škola vaření /09.05.12
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Špekové knedlíky s pečínkou

Špekové knedlíky s pečínkou

K masové pochoutce ještě přidáme špenát nebo klasicky připravené kysané zelí.

...
Škola vaření /15.11.17
Tetiččina bábovka

Tetiččina bábovka

Piškot se s jahodami skvěle doplňuje. Když jsou po ruce, přidám i borůvky.

...

Škola vaření /30.06.16
"Humrový" salát

"Humrový" salát

Je k nerozeznání od chuti pravého humra!
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Škola vaření /22.01.09
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama