Reklama
Rýžový nákyp s meruňkami
Fotogalerie:
 

Rýžový nákyp s meruňkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný.

Alžběta Hrdinková, Chrudim

Ingredience

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 500 ml mléka
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 vejce
  • 3 lžíce másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 plechovka meruněk
  • špetka soli
  • na vymazání formy máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rýži uvaříme dle návodu v lehce osolené vodě, vodu slijeme. Rýži zalijeme mlékem a dáme znovu vařit, až se rýže rozvaří na kaši. Potom ji odstavíme z ohně, osladíme dvěma lžícemi cukru a přidáme žloutek. Zamícháme a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Mezitím připravíme tvarohový krém. Smícháme změklé máslo, tvaroh a 2 lžíce cukru. Pokud je
    potřeba, doředíme mlékem nebo šťávou z kompotu.

  3. krok3

    Do máslem vymazané zapékací mísy navrstvíme rýžovou kaši, na ni tvarohový krém a nahoru naklademe okapané meruňky. Na ně dáme opět vrstvu tvarohu a nakonec vrstvu rýže. Nákyp pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 175 °C. Zatímco je nákyp v troubě, zbylý vaječný bílek vyšleháme dotuha se lžící cukru a asi v polovině pečení ho navrstvíme na nákyp. Vrátíme do trouby a dopečeme dorůžova.

  4. krok4

Tip redakce

Místo meruněk můžeš na náplň použít jiné ovoce podle chuti, například broskve. Hotový nákyp lze při podávání poprášit kakaem nebo grankem, případně troškou cukru.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Rudolf Sekanina, České Budějovice
Škola vaření /08.01.18
Vepřové na česneku, špenát a knedlík

Vepřové na česneku, špenát a knedlík

Vylepšená klasika

Diana Valová, Domažlice

Škola vaření /11.02.18
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit ...
Škola vaření /23.11.10
Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Nejklasičtější klasika.

Andrea Domaníková, Třinec

Škola vaření /23.09.12
Bábinčina fazolačka

Bábinčina fazolačka

Pro pikantní chuť přidej česnek a chilli.


Ruth Northamová, Praha

Škola vaření /16.03.17
Mandlová vláčná bábovka

Mandlová vláčná bábovka

Jiřina Šoupová, Včelná

Škola vaření /27.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu