Tak ji dělávala moje babička.
Martin Vomáčka, Český Krumlov
Ingredience
- hlava a ocas z 1 kapra
- sůl podle potřeby
- 2 ks mrkev
- 1/4 ks celer
- 1 petržel
- 40 g máslo
- 90 g hladká mouka
- špetka muškátového květu
- 200 ml mléko
- špetka mletého pepře
- podle chuti polévkové koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybí hlavu a ocas dáme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky, přisypeme do hrnce k rybě a vaříme doměkka. Pak scedíme.
-
Z másla a mouky připravíme jíšku. Ochutíme ji muškátovým květem, vlijeme do vroucího vývaru a za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Ke konci varu polévku zjemníme mlékem a ochutíme pepřem. Do hotové polévky přidáme obrané maso a zeleninu. Dochutíme polévkovým kořením a solí.