Reklama
Rybí polévka
Fotogalerie:

Rybí polévka

Martin Vomáčka

Český Krumlov

Tak ji dělávala moje babička.

Martin Vomáčka, Český Krumlov

Ingredience

  • hlava a ocas z 1 kapra
  • sůl podle potřeby
  • 2 ks mrkev
  • 1/4 ks celer
  • 1 petržel
  • 40 g máslo
  • 90 g hladká mouka
  • špetka muškátového květu
  • 200 ml mléko
  • špetka mletého pepře
  • podle chuti polévkové koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí hlavu a ocas dáme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky, přisypeme do hrnce k rybě a vaříme doměkka. Pak scedíme.

  2. Z másla a mouky připravíme jíšku. Ochutíme ji muškátovým květem, vlijeme do vroucího vývaru a za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Ke konci varu polévku zjemníme mlékem a ochutíme pepřem. Do hotové polévky přidáme obrané maso a zeleninu. Dochutíme polévkovým kořením a solí.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřový guláš s fazolemi

Vepřový guláš s fazolemi

Dobrým gulášem nasytíte partu kamarádů na jeden zátah! Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /19.04.12
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Na talíři vypadá úžasně, a ta chuť! Dýňovky patří u nás doma k těm ...
Škola vaření /27.09.12
Hlavička  se špenátem a kopřivami

Hlavička se špenátem a kopřivami

Recept se u nás dědí už několik generací.

Jana Slámová, Opava

Škola vaření /31.03.14
Kyselka

Kyselka

Vařívala ji už moje babička, jako holka jsem ji milovala.
Eva Skoumalová, Klučov
Škola vaření /29.03.10
Kynuté jahodové koláče

Kynuté jahodové koláče

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka ...

Škola vaření /11.05.17
 

Nejnovější

Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice
Za pár korun /27.05.18
Zapékaná těstovinová hnízda

Zapékaná těstovinová hnízda

Těstoviny milují všichni

Podle receptu Danuše Hronové z Berouna

Vaříme express /27.05.18
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu

Anny Dobešové z Prahy

Sladký život /27.05.18
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama