Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozinkovo-ořechová babka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 babku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3390 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 456 g
Tuky 151 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle náplň je favoritem naší art directorky Marcelky – chutná jako nejlepší jablečný štrúdl, i když v ní není ani jedno jablko! 

Suroviny

základní těsto ½ porce
Na náplň
rozinky 1,5 hrnek
zlaté, propláchnuté, namočené na 10 minut do teplé vody, scezené
změklé + na vymazání
mletá
sůl 1 špetka
rozinky ¼ hrnek
tmavé, propláchnuté, namočené na 10 minut do teplé vody, scezené
opražené, nasekané nahrubo
Na polevu
plnotučné
mletá
sůl 1 špetka

Postup

1

Na náplň nasekejte v robotu dohladka všechny přísady kromě tmavých rozinek a ořechů.

2

Vymažte máslem chlebíčkovou formu o rozměrech 10 x 23 cm a vyložte ji pečicím papírem, přičemž ho nechte 5 cm po dlouhých stranách přečnívat. Těsto rozválejte na čtverec o hraně 40 cm. Z rozmixované náplně si odložte 1/4 hrnku, zbytkem potřete plát těsta, přičemž nechte 1cm volný okraj. Posypte tmavými rozinkami a ořechy. Od strany nejblíže k vám těsně sviňte na roládu. Ostrým nožem každou roládu přeřízněte uprostřed napůl. Získáte tím dvě rolády dlouhé zhruba 20 cm. Špachtlí potřete jednu z nich zbylou rozmixovanou náplní i zvenku (jen vršek a boky). Na potřenou roládu položte křížem nepotřenou. Na každé straně jednou dvakrát přehoďte konce, abyste získali cop ve tvaru spirály. Cop vložte do připravené formy. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout, až zdvojnásobí objem.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Pečte babku 45 minut dozlatova. Nechte trochu zchladnout a pak za přečnívající okraje papíru zdvihněte z formy a nechte chladnout na mřížce. Papír odstraňte.

4

Na polevu v rendlíku rozpusťte máslo v mléce. Prošlehejte se zbývajícími přísadami a potřete horké babky. Po 30 minutách chladnutí by měla poleva ztuhnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč