Reklama
Roštěná na smetaně
Fotogalerie:

Roštěná na smetaně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo by dokázal odolat takové pochoutce? Já tedy ne, proto si ji na babičce vždy vyprosím.

Eliška Nováková, Opava

Ingredience

  • 600 g roštěnec
  • 3 lžíce olej
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 ks celer
  • 1 cibule
  • trocha soli
  • několik bobkových listů
  • špetka tymiánu
  • pár kuliček nového koření a celého pepře
  • 1 citron
  • 330 ml 12% smetana
  • 50 ml suché bílé víno
  • Knedlíky:
  • 500 g polohrubá mouka
  • 1/2 ks kypřicí prášek
  • 2 vejce
  • 5 ks rohlíky
  • 220 ml vlažná voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Roštěnec nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme a rychle opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Potom maso vyjmeme z pánve. 

  2. krok2

    Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. Cibuli  nakrájíme a v pánvi na tuku po roštěnkách spolu se zeleninou osmahneme. Zalijeme vodou a vložíme opečené roštěnky. Přidáme bobkový list, několik zrnek nového koření a celého pepře, špetku tymiánu a plátek citronu. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi 40 minut. 

  3. krok3

    Ke konci dušení přidáme bílé víno a ještě 10 minut dusíme. Následně vyjmeme roštěnky a koření, zbylou směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Do směsi za stálého míchání přiléváme smetanu. 

  4. Polohrubou mouku, kypřicí prášek, vejce, rohlíky a vodu smícháme v míse a těsto propracujeme. Vytvoříme z něho dva knedlíky, vložíme je do vroucí vody a z každé strany vaříme 10 minut. 


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu. Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Babiččiny beleše

Babiččiny beleše

Sladkosti od mojí babičky jsou prostě nepřekonatelné. Navíc je moje bábinka docela ...
Škola vaření /08.12.08
Bochníčková bramboračka

Bochníčková bramboračka

Apolena Hovorková, Jičín

Škola vaření /28.06.18
Zelánky

Zelánky

Babiččiny zelánky mi dodnes připomínají mé pohodové dětství.
Luděk Kovář, ...
Škola vaření /09.11.08
Dršťková polévka

Dršťková polévka

Je to moje oblíbená lahůdka. Neumím si představit lepší večeři než talíř ...
Škola vaření /23.12.11
Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Pokaždé se po ní jen zapráší.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /07.10.13
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama