Reklama
Roštěná na smetaně
Fotogalerie:

Roštěná na smetaně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo by dokázal odolat takové pochoutce? Já tedy ne, proto si ji na babičce vždy vyprosím.

Eliška Nováková, Opava

Ingredience

  • 600 g roštěnec
  • 3 lžíce olej
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 ks celer
  • 1 cibule
  • trocha soli
  • několik bobkových listů
  • špetka tymiánu
  • pár kuliček nového koření a celého pepře
  • 1 citron
  • 330 ml 12% smetana
  • 50 ml suché bílé víno
  • Knedlíky:
  • 500 g polohrubá mouka
  • 1/2 ks kypřicí prášek
  • 2 vejce
  • 5 ks rohlíky
  • 220 ml vlažná voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Roštěnec nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme a rychle opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Potom maso vyjmeme z pánve. 

  2. krok2

    Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. Cibuli  nakrájíme a v pánvi na tuku po roštěnkách spolu se zeleninou osmahneme. Zalijeme vodou a vložíme opečené roštěnky. Přidáme bobkový list, několik zrnek nového koření a celého pepře, špetku tymiánu a plátek citronu. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi 40 minut. 

  3. krok3

    Ke konci dušení přidáme bílé víno a ještě 10 minut dusíme. Následně vyjmeme roštěnky a koření, zbylou směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Do směsi za stálého míchání přiléváme smetanu. 

  4. Polohrubou mouku, kypřicí prášek, vejce, rohlíky a vodu smícháme v míse a těsto propracujeme. Vytvoříme z něho dva knedlíky, vložíme je do vroucí vody a z každé strany vaříme 10 minut. 


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová medvědí polévka

Krémová medvědí polévka

Marie Bártová, Hradec Králové
Škola vaření /26.03.18
Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Vařené slepičí maso podávané s kořeněnou omáčkou ze sušených švestek.

Pavel ...

Škola vaření /14.08.14
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
Caletky

Caletky

Dělala je už mamčina prababička. Mně je dvanáct a zvládnu je i já.
Nela ...
Škola vaření /11.10.11
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Dělám ho v říjnu, aby stihl odležet.
Ivana Bartušková, Luka
Škola vaření /20.02.12
Bochníčková bramboračka

Bochníčková bramboračka

Apolena Hovorková, Jičín

Škola vaření /28.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu