Ingredience
- Těsto
- 400 g mouka hladká
- 50 g sádlo
- 200 ml voda
- 1 lžička cukr krupice
- 1,5 lžičky sůl
- 20 g droždí
- Potření
- 1 vejce
- Posypání
- trochu mák
- trochu sezam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z 50 ml vlažné vody, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek. Když vzejde, přidáme mouku, změklé sádlo, sůl a 150 ml vlažné vody.
-
Těsto necháme 1–1,5 hodiny kynout. Pak ho rozdělíme na 10 kousků a děláme jednotlivé rohlíky či housky.
-
Na plechu je necháme ještě 15 minut vykynout‚ poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem nebo sezamovým semínkem.
-
Pečeme na 200 °C zhruba 10–12 minut. Těsto je ještě nadýchanější‚ když ho připravujeme v domácí pekárně.