Reklama
Rohlíčky s karamelovým krémem
Fotogalerie:

Rohlíčky s karamelovým krémem

Krystyna Ćmielová

Návsí
Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré ke kávě.
Krystyna Ćmielová, Návsí

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka hladká
  • 190 g máslo
  • 60 g cukr moučkový
  • 60 g ořechy vlašské mleté
  • Krém:
  • 250 g máslo
  • 1 mléko kondenzované sladké
  • Ozdoba:
  • 1 poleva čokoládová tmavá

Doba přípravy

Počet porcí

35

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kondenzované mléko vaříme asi hodinu, až se z něho vytvoří karamel.
  2. Z mouky‚ másla‚ cukru a mletých ořechů vypracujeme hladké těsto. Těstem plníme rohlíčkové formičky a pečeme při 200 °C asi 15 minut.
  3. Po upečení vyklepneme rohlíčky z formiček a necháme je vychladnout.
  4. Rohlíčky slepujeme krémem‚ který jsme vytvořili vyšleháním másla s polovinou karamelu. Nakonec podle fantazie ozdobíme rohlíčky čokoládovou polevou.

    TIP: Upeč je z dvojité dávky, abys spotřebovala celý karamel. Do krému přidej trochu rumu nebo hrst mletých ořechů.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Tahle omáčka se prostě nikdy nepřejí. Eliška Prokešová, Hradec Králové
Škola vaření /18.09.13
Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech.

Ester Witasová, Hnojník

Škola vaření /28.02.14
Dýňový kompot

Dýňový kompot

V loňském roce mě překvapila naše úroda dýní, tak jsem si nechala poradit, co ...

Škola vaření /05.08.16
Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /03.07.16
Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /24.09.19
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /07.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu