Reklama
Rohlíčky
Fotogalerie:

Rohlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dalila Mochalová, Liberec

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 42 g droždí
  • 15 lžic mléka
  • špetka cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 hera
  • NÁPLŇ:
  • sklenice jablkových či švestkových povidel nebo tvaroh s hrstí rozinek‚ cukrem a lžičkou škrobové moučky
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

48

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do zadělávací mísy si připravíme ostatní suroviny. Přilijeme kvásek a nejlépe rukou vypracujeme hladké těsto.

  2. Dle potřeby je možné přisypat mouku. Těsto nenecháváme kynout‚ ale na vále ho rozdělíme na 6 stejných dílů‚ které postupně rozválíme do rozměru většího talíře. Rádlem vytvoříme 8 pravidelných trojúhelníčků, na ně položíme náplň a zabalíme je do rohlíčků.

  3. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 200 °C do zrůžovění. Rohlíčky není třeba potírat vajíčkem‚ ale hned po upečení je vydatně posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Jitka Houzarová, Písek
Škola vaření /30.11.18
Bramborové šišky s povidly

Bramborové šišky s povidly

Děti se po nich jen olizují.

Růžena Sadilková, Kladno

Škola vaření /28.08.17
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /03.03.18
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Masopustní pekáč

Masopustní pekáč

Podle receptu

Jany Kolářové z Karviné

Škola vaření /09.02.18
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Podle receptu 

Petra Hnízdila z Prahy

Škola vaření /25.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu