Reklama
Rebarborový koláč s drobenkou
Fotogalerie:

Rebarborový koláč s drobenkou

Petra Komárková
Petra Komárková
Cheb
Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb

Ingredience

  • Na těsto :
  • 90 g máslo
  • 250 g hladká mouka
  • 100 g cukr krupice
  • 2 ks žloutek
  • 150 ml mléko
  • 1 sáček kypřící prášek
  • 5 ks rebarbora
  • Na drobenku :
  • 90 g máslo
  • 180 g cukr moučka
  • 200 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si smícháme změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
  2. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si nakrajíme na kousky a poklademe ji rovnoměrně na těsto.

  3. Drobenku si připravíme tak, že si v míse smícháme mouku, cukr a máslo. Vše dobře propracujeme. Na závěr koláč posypeme drobenkou a dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Tahle klasika prostě chutná vždycky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové houbance

Bramborové houbance

Pokud ti přebývají sušené houby a nevíš co s nimi, vyzkoušej tuto zajímavou ...
Škola vaření /18.08.08
Palačinky s jahodami

Palačinky s jahodami

Nejrychlejší večeří jsou u nás palačinky.
Elisabeta Hruza, Žatec
Škola vaření /11.11.10
Ledvinkové ragú

Ledvinkové ragú

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat.

Aneta ...

Škola vaření /03.09.17
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
Okurková omáčka s párky

Okurková omáčka s párky

Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její ...
Škola vaření /14.09.10
Slezské plněné pirohy

Slezské plněné pirohy

Zelí vždy pokrájím na menší kousky.

Veronika Klučková, Český Těšín

Škola vaření /07.11.17
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama