Reklama
Rebarborový koláč s drobenkou
Fotogalerie:

Rebarborový koláč s drobenkou

Petra Komárková
Petra Komárková
Cheb
Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb

Ingredience

  • Na těsto :
  • 90 g máslo
  • 250 g hladká mouka
  • 100 g cukr krupice
  • 2 ks žloutek
  • 150 ml mléko
  • 1 sáček kypřící prášek
  • 5 ks rebarbora
  • Na drobenku :
  • 90 g máslo
  • 180 g cukr moučka
  • 200 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si smícháme změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
  2. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si nakrajíme na kousky a poklademe ji rovnoměrně na těsto.

  3. Drobenku si připravíme tak, že si v míse smícháme mouku, cukr a máslo. Vše dobře propracujeme. Na závěr koláč posypeme drobenkou a dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Tahle klasika prostě chutná vždycky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Zdeňka Blažková, Vsetín
Škola vaření /24.09.19
Staročeský jáhelník se švestkami

Staročeský jáhelník se švestkami

Do trouby ho dávám těsně před servírováním oběda, abychom ho mohli jíst jako ...

Škola vaření /11.11.17
Velikonoční banánový beránek

Velikonoční banánový beránek

Tento skvělý recept mám od kamarádky a velice nám chutná.

Barbora Gavláková, Havířov

...
Škola vaření /31.03.13
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
špekové brambory

špekové brambory

Oblíbená večeře v naší rodině.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Škola vaření /07.06.12
Tvarohové pagáčky

Tvarohové pagáčky

Naše oblíbená večeře.

Andrea Ulrichová, Vrútky-Martin

Škola vaření /14.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu