Reklama
Reklama
Protichřipkové topinky
Fotogalerie:

Protichřipkové topinky

Květa Kroupová

Praha
Osvědčují se zejména v tomto podzimním nevlídném období.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 6 krajíců chléb světlý
  • 3 lžíce olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 7 stroužků česnek
  • 2 cibule
  • 20 ml olej na smažení
  • 1/2 pórek
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • dle chuti oregáno
  • dle chuti omáčka sojová
  • dle chuti maggi
  • 150 g sýr balkánský

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Osmažený chléb osolíme a dostatečně očesnekujeme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a pórek, přidáme na kousky nakrájený lilek a cuketu (neloupáme), krátce orestujeme, podlijeme vodou a dusíme.
  3. Okořeníme pepřem, oreganem, maggi a sójovou omáčkou. Těsně před dokončením vmícháme najemno nasekaný česnek. Směsí namažeme topinky a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kraple se zelím

Kraple se zelím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.18
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
Masopustní vepřová pečeně

Masopustní vepřová pečeně

Zuzana Jírová, Strakonice

Škola vaření /14.02.18
Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou

Typicky podzimní oběd, servíruj ho s kompotem.

Kateřina Svobodová, Jindřichův Hradec

Škola vaření /19.04.16
Hovězí plátky s okurkovou omáčkou

Hovězí plátky s okurkovou omáčkou

Omáčka ze salátové okurky byla v dětství jednou z mých nejoblíbenějších. Měla jsem ...

Škola vaření /16.09.15
Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché.

Jana Kolouchová, Plzeň

Škola vaření /16.02.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama