Reklama
Protichřipkové topinky
Fotogalerie:

Protichřipkové topinky

Květa Kroupová

Praha
Osvědčují se zejména v tomto podzimním nevlídném období.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 6 krajíců chléb světlý
  • 3 lžíce olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 7 stroužků česnek
  • 2 cibule
  • 20 ml olej na smažení
  • 1/2 pórek
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • dle chuti oregáno
  • dle chuti omáčka sojová
  • dle chuti maggi
  • 150 g sýr balkánský

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Osmažený chléb osolíme a dostatečně očesnekujeme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a pórek, přidáme na kousky nakrájený lilek a cuketu (neloupáme), krátce orestujeme, podlijeme vodou a dusíme.
  3. Okořeníme pepřem, oreganem, maggi a sójovou omáčkou. Těsně před dokončením vmícháme najemno nasekaný česnek. Směsí namažeme topinky a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Voňavá zlatíčka pro děti

Voňavá zlatíčka pro děti

Moje vnučky jim říkají zlatíčka. Jsou to sice jen ‚‚obyčejné‘‘ šišky, ale ...
Škola vaření /27.10.08
Buchta s rybízem

Buchta s rybízem

Malé kuličky rybízu ti vytvoří v zákusku nádherný vzor.

Ivana Černá, ...

Škola vaření /23.07.17
Bramborový nákyp s dýní

Bramborový nákyp s dýní

Asi nejlepší je žlutá dýně hokaido.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /31.08.16
Troubový guláš

Troubový guláš

Při pečení neotevírej, nemíchej a nekoukej.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Škola vaření /29.12.10
Kotlík s fazolkami a hovězím masem

Kotlík s fazolkami a hovězím masem

K fazolkám se skvěle hodí voňavá bylinka, která se skrývá pod názvem saturejka.

...

Škola vaření /28.05.16
Má oblíbená gulášová polévka

Má oblíbená gulášová polévka

Naučila mě ji vařit moje babička. 

Vítek Malý (8 let), Brno 

Škola vaření /05.07.12
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama