Reklama
Protichřipkové topinky
Fotogalerie:

Protichřipkové topinky

Květa Kroupová

Praha
Osvědčují se zejména v tomto podzimním nevlídném období.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 6 krajíců chléb světlý
  • 3 lžíce olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 7 stroužků česnek
  • 2 cibule
  • 20 ml olej na smažení
  • 1/2 pórek
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • dle chuti oregáno
  • dle chuti omáčka sojová
  • dle chuti maggi
  • 150 g sýr balkánský

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Osmažený chléb osolíme a dostatečně očesnekujeme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a pórek, přidáme na kousky nakrájený lilek a cuketu (neloupáme), krátce orestujeme, podlijeme vodou a dusíme.
  3. Okořeníme pepřem, oreganem, maggi a sójovou omáčkou. Těsně před dokončením vmícháme najemno nasekaný česnek. Směsí namažeme topinky a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí. Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /21.10.16
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Cibulové dalamánky

Cibulové dalamánky

Nejlepší jsou ještě teplé. Chutnají jen tak s máslem nebo jako křupavá příloha ...

Škola vaření /29.06.16
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu ...
Škola vaření /22.01.09
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Lahůdka, na kterou se každý rok už těším.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /21.04.17
Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Když paříme s kamarády, vím bezpečně, že tahle polévka mě vždycky druhý den ...
Škola vaření /23.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu