Reklama
Prejtová polévka
Fotogalerie:

Prejtová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lída Holubová, Pelhřimov

Ingredience

  • 1,5 l vepřového vývaru
  • 500 g jelítkového prejtu
  • dle potřeby majoránka, sůl a pepř
  • 5 stroužků česneku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřový vývar přivedeme k varu, přidáme na kostičky nakrájený jelítkový prejt a vaříme, dokud se nerozpustí.

  2. Nakonec polévku dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Černá buchta

Černá buchta

Tmavý moučník od babičky mi chutná. Adam Koudelka, Prostějov
Škola vaření /24.07.09
Uzenářská  směs

Uzenářská směs

Pořádné jídlo, které zaručeně zažene hlad.

Rudolf Kračmar, Praha

Škola vaření /26.01.17
Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Kapr namodro

Kapr namodro

Velká pochoutka, navíc zdravá úprava. 

Dominika Nová, Znojmo

Škola vaření /19.12.16
Pečený čaj z čerstvého ovoce

Pečený čaj z čerstvého ovoce

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /24.07.18
Bábinčina fazolačka

Bábinčina fazolačka

Pro pikantní chuť přidej česnek a chilli.


Ruth Northamová, Praha

Škola vaření /16.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu