Reklama
Preclíky
Fotogalerie:

Preclíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Barbory Kantorové z Rumburka

Ingredience

  • 500  g polohrubé mouky
  • 300  ml světlého piva + na potření
  • 1 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 100  g hery
  • na posypání mák, kmín

Doba přípravy

Počet porcí

10–15

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do mísy, uděláme v ní důlek, nalijeme do něj trochu vlažného piva, přidáme cukr, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.

  2. Pak přidáme sůl, ve zbylém pivě rozšlehané vejce a rozehřátý zchladlý tuk. Vypracujeme vláčné těsto a zakryté utěrkou ho necháme nakynout.

  3. Nakonec těsto prohněteme, rozdělíme na kousky, vyválíme z nich válečky, stočíme do preclíku a urozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

  4. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme pivem a posypeme mákem nebo kmínem. Upečeme.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Babička nám ji vařila o prázdninách.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /12.10.13
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Proč nevyužít léčivou sílu přírody.

Božena Peřinová, Bítovčice

Škola vaření /06.05.14
Vývar s kroupami

Vývar s kroupami

Můžeš použít malé krupky, rychle změknou.

Eva Slaninová, Pardubice

Škola vaření /20.05.17
Svítek s ovocem

Svítek s ovocem

Když si na něm pochutnávám, vzpomínám na dětství.
Vlasta Zikmundová, Vrchlabí
...
Škola vaření /28.02.10
Kynutý koláč „Slunečnice“

Kynutý koláč „Slunečnice“

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to.

Marta Lešová, Košice

Škola vaření /04.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu