Reklama
Prastará houbovka
Fotogalerie:

Prastará houbovka

Lucie Michálková

Ostrava-Habrůvka
Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka

Ingredience

  • 350 g houby
  • 750 ml voda
  • 1 cibule
  • 5 bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 smetana sladká
  • 200 ml mléko
  • 5 lžic mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžičky ocet

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájené houby zalijeme asi 500 ml vody a vaříme 10 minut. Pak houby vyjmeme a dáme je do misky.
  2. Do zbylého vývaru z hub přidáme 250 ml vody‚ bobkové listy‚ nové koření‚ nahrubo nakrájenou cibuli a trochu soli. Vaříme 20 minut. Poté vše vyjmeme a znovu dáme do vývaru vařit houby (asi na 10 minut).
  3. Rozšleháme smetany‚ mléko‚ mouku‚ sůl a pepř. Vlijeme do hrnce, mícháme a 10 minut vaříme. Dochutíme octem (event. cukrem).

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřové s celerovou omáčkou

Vepřové s celerovou omáčkou

Spousta lidí nemá celer příliš v lásce, ale když se dobře upraví, je možné si ...
Škola vaření /19.02.15
zapečené zelí s plackami  a uzeným

zapečené zelí s plackami a uzeným

Staročeská klasika.

Marie Zvěřinová, Březno

Škola vaření /17.04.12
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Domácí jsou velmi chutné, přitom to není nic složitého ani pro začínající kuchařky.

...
Škola vaření /26.04.15
Salámoví kyseláci

Salámoví kyseláci

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /09.02.13
Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Špenát můžeš před dokončením zakápnout trochou smetany, bude jemnější.

Tomáš ...

Škola vaření /20.09.16
Tvarohové pagáčky

Tvarohové pagáčky

Naše oblíbená večeře.

Andrea Ulrichová, Vrútky-Martin

Škola vaření /14.01.15
 

Nejnovější

Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne. Iva Dvorská, Jičín
Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
Kávová zrna

Kávová zrna

Káva by měla být hodně silná. A třtinový cukr dodá jemnou chuť.

Iva Černá, ...

Sladký život /05.12.16
Piškotové makronky

Piškotové makronky

Rychlovka, která potěší. Kakao by mělo být pravé, nikoli instantní.

Míša Srncová, ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama