Reklama
Prastará houbovka
Fotogalerie:

Prastará houbovka

Lucie Michálková

Ostrava-Habrůvka
Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka

Ingredience

  • 350 g houby
  • 750 ml voda
  • 1 cibule
  • 5 bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 smetana sladká
  • 200 ml mléko
  • 5 lžic mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžičky ocet

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájené houby zalijeme asi 500 ml vody a vaříme 10 minut. Pak houby vyjmeme a dáme je do misky.
  2. Do zbylého vývaru z hub přidáme 250 ml vody‚ bobkové listy‚ nové koření‚ nahrubo nakrájenou cibuli a trochu soli. Vaříme 20 minut. Poté vše vyjmeme a znovu dáme do vývaru vařit houby (asi na 10 minut).
  3. Rozšleháme smetany‚ mléko‚ mouku‚ sůl a pepř. Vlijeme do hrnce, mícháme a 10 minut vaříme. Dochutíme octem (event. cukrem).

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Děti jej přímo milují. Někdy jej připravuji také s meruňkami z kompotu. Pak ...
Škola vaření /09.03.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
Vaječný chléb

Vaječný chléb

Tento originální chleba v sobě skrývá vajíčkové překvapení. Je přímo ...
Škola vaření /25.12.12
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Dělám ho v říjnu, aby stihl odležet.
Ivana Bartušková, Luka
Škola vaření /20.02.12
Bílá polévka

Bílá polévka

Bílá polévka podle babičky se stala naší oblíbenou pochoutkou.
Kateřina Hávová, ...
Škola vaření /14.11.08
 

Nejnovější

Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu Marcely Hlavsové z Prahy
Škola vaření /17.01.18
Jablkové müsli řezy

Jablkové müsli řezy

Připraveno podle receptu

Michaely Pivoňkové z Krnova

Zdravě a chutně /17.01.18
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Připraveno podle receptu

Kamily Nové z Hulína

Všehochuť /17.01.18
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama