Reklama
Pracny
Fotogalerie:

Pracny

Vendula Šípková

Kroměříž
Božská klasika ve vánočním cukroví nesmí o svátcíh nikdy chybět na míse s pamlsky. Sice každý rok vyzkouším jeden či dva nové repepty od kamarádek, ale pracny jsou dlouholetou stálicí.
Vendula Šípková, Kroměříž

Ingredience

  • 50 g kakao
  • 2 špetky skořice
  • 1 cukr vanilkový
  • 350 g mouka polohrubá
  • 280 g máslo
  • 2 špetky mletého hřebíček
  • 140 g ořechy mleté

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mouky přimícháme mleté ořechy, koření, cukr, nakrájíme máslo a důkladně propracujeme v hladké těsto. Necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Mezitím si vymastíme formičky a předehřejeme si troubu na 175 °C.
  2. krok2
    Z těsta si rozválíme menší válečky, ze kterých si vždy ukrojíme kousek a do vymaštěných formiček ho vtlačíme tak, abychom vyplnili celou formičku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Je opravdu velice důležité formičky pořádně vymazat, jinak se může stát, že těsto nepůjde vyklepnout.
  3. krok3
    Mírně vychladlé pracny vyklepneme a obalíme v moučkovém cukru. Poté můžeme polovinu pracen dozdobit čokoládou – z jednoho druhu tak získáme dva.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uherská  krkovička

Uherská krkovička

Maso z krkovice je šťavnaté. Vybírám vyyší kousek, aby se daly snadno dělat zářezy. ...
Škola vaření /03.11.16
Bábinčina fazolačka

Bábinčina fazolačka

Pro pikantní chuť přidej česnek a chilli.


Ruth Northamová, Praha

Škola vaření /16.03.17
Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička ...
Škola vaření /20.04.12
Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek,


Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.02.19
Zapékané smetanové makarony

Zapékané smetanové makarony

Moje babička si nikdy neoblíbila klasickou českou kuchyni. Když přijdeme na návštěvu, ...
Škola vaření /05.06.13
Ořechový chléb

Ořechový chléb

Špaldová mouka je zdravější

Podle receptu Blanky Vránové z Liberce

Škola vaření /19.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu