Reklama
Povidlová palačinka
Fotogalerie:

Povidlová palačinka

Marie Marková

Uherský Brod
Milovníci máku by měli tento recept vyzkoušet.
Marie Marková, Uherský Brod

Ingredience

  • 400 g mouka polohrubá
  • 750 ml mléko
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 4 lžičky cukr pískový
  • dle potřeby olej na smažení
  • na posypání mák mletý
  • na posypání cukr moučkový
  • dle chuti povidla
  • dle chuti šlehačka
  • dle potřeby máslo rozpuštěné

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky‚ mléka‚ vajec‚ soli a cukru ušleháme hladké těsto a necháme je odpočinout asi 30 minut. Potom rozpálíme na pánvi trochu oleje a smažíme palačinky z obou stran klasickým způsobem.
  2. Hotové je mažeme povidly‚ posypeme mákem smíchaným s cukrem‚ polijeme trochou másla a přeložíme. Takto nachystanou palačinku můžeme znovu posypat mákem‚ ozdobit šlehačkou a mňamka je připravená.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Hlavně mužská část rodiny bude nadšená. Jiřina Blažejová, Žlutice
Škola vaření /09.07.12
Babiččiny lilky

Babiččiny lilky

Pokud nemáš lilky, můžeš plnit cukety.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Škola vaření /15.11.16
Domácí houstičky

Domácí houstičky

U nás jsou houstičky velmi oblíbené.
Marie Dlesková,
Chlumec nad Cidlinou
Škola vaření /28.02.10
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Pohoštění pro přátele nebo jen tak k vínu.
Marcela Kaněrová, Náchod
Škola vaření /03.02.11
Houbovo-slaninové knedlíky

Houbovo-slaninové knedlíky

Houby máme doma rádi na všechny možné způsoby.

Eva Salajková, Kutná Hora

Škola vaření /27.04.15
Veka

Veka

Když máš čas, upeč si veku sama.
Stanislava Slaninová, Štoky
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama