Reklama
Povidlová palačinka
Fotogalerie:

Povidlová palačinka

Marie Marková

Uherský Brod
Milovníci máku by měli tento recept vyzkoušet.
Marie Marková, Uherský Brod

Ingredience

  • 400 g mouka polohrubá
  • 750 ml mléko
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 4 lžičky cukr pískový
  • dle potřeby olej na smažení
  • na posypání mák mletý
  • na posypání cukr moučkový
  • dle chuti povidla
  • dle chuti šlehačka
  • dle potřeby máslo rozpuštěné

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky‚ mléka‚ vajec‚ soli a cukru ušleháme hladké těsto a necháme je odpočinout asi 30 minut. Potom rozpálíme na pánvi trochu oleje a smažíme palačinky z obou stran klasickým způsobem.
  2. Hotové je mažeme povidly‚ posypeme mákem smíchaným s cukrem‚ polijeme trochou másla a přeložíme. Takto nachystanou palačinku můžeme znovu posypat mákem‚ ozdobit šlehačkou a mňamka je připravená.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřová játra

Vepřová játra

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi. Jindřich ...
Škola vaření /04.01.17
Bramborák na plech

Bramborák na plech

 Je zdravější než klasický smažený.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Škola vaření /20.12.11
Uzené rizoto

Uzené rizoto

Je úplně obyčejné, ale moc dobré.

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /21.03.14
Valašská kyselica

Valašská kyselica

Výborná polévka, která zasytí i jako hlavní jídlo. Nejlepší je s čerstvým ...

Škola vaření /13.11.13
Borůvkové vdolečky

Borůvkové vdolečky

Smažené vdolky se zavařeninou, borůvkami a tvarohem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /06.08.16
Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Nejklasičtější klasika.

Andrea Domaníková, Třinec

Škola vaření /23.09.12
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama