Reklama
Povidlová palačinka
Fotogalerie:

Povidlová palačinka

Marie Marková

Uherský Brod
Milovníci máku by měli tento recept vyzkoušet.
Marie Marková, Uherský Brod

Ingredience

  • 400 g mouka polohrubá
  • 750 ml mléko
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 4 lžičky cukr pískový
  • dle potřeby olej na smažení
  • na posypání mák mletý
  • na posypání cukr moučkový
  • dle chuti povidla
  • dle chuti šlehačka
  • dle potřeby máslo rozpuštěné

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky‚ mléka‚ vajec‚ soli a cukru ušleháme hladké těsto a necháme je odpočinout asi 30 minut. Potom rozpálíme na pánvi trochu oleje a smažíme palačinky z obou stran klasickým způsobem.
  2. Hotové je mažeme povidly‚ posypeme mákem smíchaným s cukrem‚ polijeme trochou másla a přeložíme. Takto nachystanou palačinku můžeme znovu posypat mákem‚ ozdobit šlehačkou a mňamka je připravená.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové. Alena ...
Škola vaření /06.06.14
Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají...

Božena ...

Škola vaření /16.06.17
Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Je výborný i se švestkami nebo s rybízem.

Eva Kordíková, Strakonice

Škola vaření /03.09.16
Staročeská gugla

Staročeská gugla

Komu chutná klasický bramborák, uvítá možná i tuto obměnu. 

Květa ...

Škola vaření /27.09.16
Jidáše

Jidáše

Zkus je zavinout do esíček a uzlíků, dětem se to bude líbit.
Jitka Bajerová, ...
Škola vaření /26.04.10
Bramborové "bařky"

Bramborové "bařky"

Dávám přednost levným, rychlým a jednoduchým jídlům.
Dana Bejčková, Duchcov
Škola vaření /23.09.08
 

Nejnovější

Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou. Eva Houdecká, ...
Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Fazolové bochánky

Fazolové bochánky

Pozor, fazole z plechovky jsou často dost slané.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /23.09.17
Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...

Všehochuť /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama