Reklama
Pouťové šátečky
Fotogalerie:

Pouťové šátečky

Jana Klepetková

Blatnice
Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem.
Jana Klepetková, Blatnice

Ingredience

  • Těsto
  • 1 kg mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 8 žloutek
  • 150 g cukr moučkový
  • 80 g droždí
  • dle potřeby mléko
  • Náplň
  • 2 tvaroh
  • 1 vejce
  • 4 lžíce cukr krupice
  • Ostatní
  • 1 na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme zhruba 15 minut kynout.
  2. Zatím si z tvarohu, vejce a cukru připravíme tvarohovou náplň. Těsto rozválíme a vykrájíme menší čtverce. Naplníme tvarohem a rohy spojíme tak, aby vznikl šáteček. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Sladká bomba, která přijde k chuti. Blanka Martínková, Opočno
Škola vaření /19.11.08
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Už mě nebavilo na pečeni chodit do hospody, tak jsem se ji naučila.

Alžběta ...

Škola vaření /10.11.17
Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...

Škola vaření /22.03.17
Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Guláš dělám nejraději z kližky, je šťavnatá.

Ludmila Vocílková, Příbram

Škola vaření /09.11.14
Meruňkovo-jahodové řezy

Meruňkovo-jahodové řezy

Nejlepší jsou druhý den, když změknou.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /18.06.16
Bezinkový med

Bezinkový med

Je výborným lékem na kašel a nachlazení.
Olga Burešová, Byšice
Škola vaření /08.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu